Du trenger:

  • 400-500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 skiver halvgrovt brød eller loff
  • 1 ½-2 dl melk, ev. vann
  • 2 sjalottløk eller en mellomstor løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ¼ liten fersk fennikel, ev. ca. 1 ts knuste fennikelfrø
  • ¼ ts salt (det er salt i parmesanen også)
  • grovmalt pepper
  • 3-4 ss revet parmesan
  • 2 bokser hermetiske knuste/moste tomater
  • ev. 1 dl vann/buljong
  • 2 ts oregano
  • ca. 300 g spagetti
  • 2-3 stk pølser (små cocktailpølser eller annen smakfull pølse)
  • ev. 1 ½-2 dl matfløte for å få en kremet saus

Slik gjør du:

Mos opp innmaten fra brødet, finhakk ev. skorpene og legg dem i bløt i melken i noen minutter slik at all melk trekkes inn i brødet. Finhakk løk, hvitløk og fennikel og surr i olje på middels varme til løken og fennikel er blank og myk.

Originalretten på boks. Foto: Orkla Foods
Originalretten på boks. Foto: Orkla Foods

Tilsett løkblandingen i det oppbløtte brødet. Tilsett kjøttdeig/karbonadedeig og finrevet parmesan og elt sammen til en glatt farse. Form til kjøttboller og stek i olje i en stekepanne.

Tilsett cocktailpølser eller andre pølser delt i 2-3 cm store biter. La steke lett sammen med kjøttbollene og trekk pannen til side.

Hell stekesjyen fra pannen over i en gryte/kasserolle. Tilsett hermetiske tomater, vann, buljong og oregano. Kok opp og la småkoke i 8-10 min til en glatt saus.

Mens sausen koker, brekk spagettien i to og kok den mør i lettsaltet vann med litt olje. Hell av kokevannet. Er tomatsausen for tykk kan du tilsette litt av kokevannet fra pastaen.

Tilsett kjøttbollene, pølsebitene og stekesjyen i tomatsausen. Vend lett om. Smak til med salt, pepper, oregano og ev. litt god ketsjup og matfløte.

Vend spaghettien lett inn i tomatsausen med kjøttbollene. Pass på at kjøttbollene holder seg hele. Servér med frisk basilikum og ev. revet parmesan.