INGEN KONSERT: Bryan Adams-konsertene i Norge er avlyst. Her er artisten under en opptreden i Toronto, 2017.)
INGEN KONSERT: Bryan Adams-konsertene i Norge er avlyst. Her er artisten under en opptreden i Toronto, 2017.) Foto: NTB scanpix / Chris Young.

Bryan Adams-konsert i Oslo Spektrum utsatt

Bryan Adams-konserten i Oslo er utsatt på grunn av frykt for korona-virus. Ny dato er ikke bestemt.

Dermed blir det ikke noe av den canadiske artistens konserter i Norge på grunn av koronaviruset. Det var NRK som omtalte saken først.

– Smittefaren ved arrangementet i Oslo Spektrum tirsdag er for stor og jeg har besluttet at det må avlyses, sier smitteoverlege i Oslo, Tore Steen, til NRK.

Adams tvitret selv mandag at koronaviruset har ført til at lokale myndigheter har avlyst hans konsert i Stavanger og alle konserter i Danmark neste uke. Nå er også konserten i Oslo, tirsdag kveld, kansellert.

I en melding lagt ut av Oslo Spektrum, heter det:

«Bryan Adams-konserten i Oslo 10. mars er utsatt. Vi jobber med å finne en ny dato for dette showet, kjøpte billetter vil gjelde til ny dato. Mer informasjon vedrørende dine billetter vil komme når ny dato er bestemt. Vær trygg på at sikkerheten og helsen til artist, ansatte og besøkende er vår største prioritet».

TV 2 har vært i kontakt med en ansatt hos arrangøren, Live Nation, som kan bekrefte at konserten i Oslo, 10.mars, også blir avlyst.

Kommenterer på Twitter

Det er ikke planlagt flere Adams-konserter i Norge. I Sverige vil det etter planen bli avholdt tre konserter, og i Danmark var det planlagt fire. Sistnevnte konserter skal derimot også være kansellert på grunn av korona-frykt, ifølge en twitter-melding fra stjernen selv.

Det er foreløpig usikkert om konsertene i Sverige vil gå som planlagt.

Korona-frykt

De siste dagene har flere arrangementer måttet avlyse som følge av fare for spredning av korona-viruset.

Søndag kveld opplyste Stavanger kommune at Adams konsert som skulle avholdes på DNB Arena i Stavanger onsdag 11.mars, ble avlyst.

– Stavanger er en annerledes kulturby enn Bergen og Oslo, med færre store arenaer. Derfor vil en grense på 1.000 publikummere ha begrenset effekt her. VI har valgt å sette en grense på 500 for å aktivt begrense smittefaren, sa beredsskapssjef, Torstein Nielsen til Stavanger Aftenblad.

Tiltaket i Stavanger skal først være gjeldende i to uker, fra 9.-22.mars, deretter vil det vurderes fortløpende.

Selger billetter

Etter at skirennene i Holmenkollen ble avlyst og nyheten kom om at større arrangementer generelt kan stå i fare for å bli avlyst i hovedstaden, har flere prøvd å kontakte arrangøren for Bryan Adams-konserten tirsdag kveld.

På arrangementets Facebook-side har mange publikummere klagd på dårlig informasjon, og et stort antall personer prøver å selge sine billetter til rabatterte priser.

På Finn.no ligger det i skrivende stund 220 annonser ute med Adams-billetter.

Gjør tiltak

Telenor Arena tar også korona-situasjonen på alvor. Kommersiell direktør Kjetil Bell Tveit sier at konsertlokalet ikke har fått noen indikasjoner på avlysninger fra arrangører. Likevel iverksetter de tre tiltak på kommende arrangementer.

– Vi informerer i alle våre flater om råd fra helsemyndighetene for å unngå smitte. Vi utplasser også desinfeksjonsstasjoner ved innganger, matstasjoner og toaletter. Det siste tiltaket Telenor Arena gjør, er å endre matkonseptene og serveringsmetodene i konsertlokalet.