I januar annonserte Justin Chambers (49) at han er ferdig i Grey's Anatomy og i rollen som Alex Karev – etter 15 sesonger og 16 år i den populære serien.

Chambers har vært en av hovedkarakterene helt siden seriens pilotepisode kom i 2005. Grunnen til at fembarnsfaren nå ønsker å forlate «Grey's», skal være for å kunne utfordre seg i andre roller.

Torsdag ble Chambers' siste episode sendt i USA, og avslutningen ble ikke helt som mange amerikanere hadde sett for seg.

I Norge vil denne episoden være tilgjengelig på TV 2 Sumo fra fredag 6. mars klokken 19.00.

NB: Har du ikke har sett episoden, vil du bli spoilet dersom du leser videre.

Karev forlater nemlig både kona Jo Wilson (Camilla Luddington), Meredith Grey (Ellen Pompeo), Miranda Bailey (Chandra Wilson) og Richard Webber (James Pickens Jr.), til fordel for sin første kone i samme serie – Izzie Stevens, spilt av Katherine Heigl.

Stevens har dog ikke vært å se i TV-serien siden sesong 6.

Ble plutselig pappa

Ifølge flere amerikanske medier som har sett episoden, deriblant CNN, flytter Karev til Kansas for å leve resten av livet sammen med Stevens og deres felles tvillingpar på fem år.

PRIS: Katherine Heigl mottok en Emmy for sin rolle i Grey's Anatomy i 2007.
PRIS: Katherine Heigl mottok en Emmy for sin rolle i Grey's Anatomy i 2007. Foto: NTB scanpix

I episoden fremkommer det at Stevens – uten Karevs viten – har brukt embryoet som de frøs ned da Stevens hadde kreft i sesong 5.

Karev skriver et brev til flere av sine nærmeste i serien, og på arket kona Jo mottar, skriver Karev blant annet at han elsker henne, men at han er forelsket i Izzie.

– 16 år ned i dass

På Twitter er fansen i harnisk etter den noe spesielle vendingen.

«16 år. Ned i dass. Karev fortjente ikke denne avslutningen. Mitt hjerte verker for Jo. Dette er søppel», skriver en bruker, mens en annen hevder at serien begikk selvmord ved å avslutte Chambers' rolle på den måten.

Flere fans går også så langt som å si at det hadde vært en bedre avslutning dersom serieskaperen Shonda Rhimes hadde tatt livet av karakteren Alex Karev.