LOVE ISLAND:

Nora og Johannes vant Love Island – derfor endret de mening om kjæresteforholdet

Buenos Aires, Argentina (TV 2): Love Island-vinnerne Nora Haukland (22) og Johannes Klemp (27) ville egentlig vente med å bli kjærester til de kom hjem til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter åtte uker med dating, drama og kjærlighet i en villa utenfor Buenos Aires i Argentina, var tiden inne for å kåre vinnerne av Love Island i torsdagens episode.

27 deltakere har vært innom Love Island-villaen denne vinteren, og til slutt stod det tre par i finalen. Det var TV-seernes stemmer i appen Love Island Norge som avgjorde resultatet.

Først tok Mie Mack Cappelen (22) og Ali Esmael (28) tredjeplassen.

Dermed stod det mellom Iselin Nordøy (24) og Omid Rosander (25), samt Nora Haukland (22) og Johannes Klemp (27).

Programleder Morten Hegseth (34) utropte til slutt Nora og Johannes som vinnerne av Love Island 2020. De vant seernes hjerter og fikk flest stemmer sammenlagt i finaleuka.

– Det er helt uvirkelig, sier Johannes til TV 2, da vi møter paret like etter finalen, som ble spilt inn onsdag kveld.

– Jeg er sjokkert, glad og lykkelig. Jeg har ikke helt innsett at vi vant, sier Nora.

Se video av intervjuet i toppen av saken.

Delte pengepremien

Premien til Love Island-vinnerne er 300.000 kroner, og pengene fordeles gjennom en troskapstest. Konseptet er slik at de to vinnerne får hver sin konvolutt, og i en av dem er det 300.000 kroner. Den personen som får pengene, kan velge om han eller hun skal beholde alt selv eller dele med partneren.

VINNERE: Johannes Klemp og Nora Haukland. Foto: Bjørnar Posse Sandboe/ITV
VINNERE: Johannes Klemp og Nora Haukland. Foto: Bjørnar Posse Sandboe/ITV

Det var Johannes som fikk konvolutten med pengene, og dermed var valget opp til ham. Han valgte å dele pengepremien med Nora.

– Vi har aldri snakket om premien og at vi kan vinne, sier Nora.

– Vi har aldri forventet å vinne, legger Johannes til, som hevder at han ikke en gang visste at pengepremien var på 300.000 kroner.

– Hva tenker dere om at TV-seerne stemte dere fram?

– Det er utrolig fint å kjenne på at kjærligheten vår har blitt sett. Vi har kanskje noen ganger følt på at vi har slitt litt med å være følsom og vise følelser med ord. Men vi har begge blitt bedre, og det er fint å vite at vi har blitt sett. Jeg er så takknemlig, sier Nora.

Endret mening

Nora og Johannes var begge blant de ti første Love Island-deltakerne, og de dannet par sammen den andre uka i villaen.

I den åttende uken fortalte de hverandre at de elsket hverandre, og i sesongens nest siste episode bestemte de seg for å bli kjærester.

Mens Nora og Johannes har tatt ting i sitt tempo, var flere av de andre parene raskere ute med å erklære sin kjærlighet til hverandre.

– Vi har ikke hatt en lik reise som de andre her inne, og det har kanskje gjort at de ikke har forstått seg på oss. Men det viktigste er at vi forstår hverandre, og vi har en stor trygghet med hverandre, sier Nora.

Vinnerparet var det siste paret i villaen til å bli kjærester. I utgangspunktet var de åpne om at de ville vente med å innlede et kjæresteforhold til de var tilbake i Norge, men dette endret seg mot slutten av innspillingen.

– Vi fant ut at det hadde vært mye rarere å komme hjem som singel, siden vi har blitt utrolig glade i hverandre. Nå er det selvfølgelig ting vi ikke har opplevd sammen, som man vanligvis opplever før man blir kjærester, men jeg er trygg på at det vil løse seg fint, sier Johannes.

Har ikke diskutert samboerskap

Både Johannes og Nora bor i Oslo, hvor han studerer juss og jobber i et advokatfirma, mens hun jobber som selger i en skobutikk.

Nå gleder de seg til å komme hjem og møte hverandres familie og venner, samt gjøre vanlige kjæresteting som de ikke har hatt mulighet til å gjøre i Argentina.

– Vi skal gå på kafe sammen, handle sammen på matbutikken, lage mat, kose oss med «Netflix and chill», og kanskje kjøpe en gullfisk etter hvert, sier Nora.

– Ser dere for dere å flytte sammen i nærmeste fremtid?

– Det er noe vi ikke har diskutert ennå. Vi har nettopp blitt kjærester, og det er ikke noe vi vil «rushe» inn i. Vi vil ta ting steg for steg. Jeg er veldig trygg på oss som kjærester, men først må vi være det en stund, sier Johannes.

– Unner dem seieren

De tre parene som stod i Love Island-finalen, var alle blitt kjærester i løpet av de to siste ukene i villaen.

ANDREPLASS: Omid Rosander og Iselin Nordøy. Foto: Bjørnar Posse Sandboe/ITV
ANDREPLASS: Omid Rosander og Iselin Nordøy. Foto: Bjørnar Posse Sandboe/ITV

Iselin og Omid tok andreplassen med fatning.

– Det er veldig gøy at vi har kommet så langt og at vi var tre kjærestepar i finalen. Vi har vært gjennom en utrolig reise alle tre par, og vi har blitt så ekstremt gode venner, sier Iselin til TV 2 like etter finalen.

– Det spiller egentlig ingen rolle hvem som vinner eller ikke, fordi det var kjærligheten vi kom hit for – og vi har funnet den. Så vi er fornøyde, legger hun til.

– Jeg unner Nora og Johannes seieren. De har hatt en sinnssyk reise. Det var mange som tvilte på dem i starten, og jeg gjorde det selv også, men de siste ukene skjønte jeg at de har vokst. Og det så seerne også, så det var vel fortjent, sier Omid.

Se alle episodene av første sesong med Love Island på TV 2 Sumo.

.