Derfor trakk han seg egentlig fra farmen kjendis:

Fryktet for datterens liv: – Jeg skjønte noe var galt

Da Asgeir Borgemoen (48) trakk seg fra Farmen kjendis, ønsket han ikke å fortelle de andre deltakerne hvorfor han egentlig måtte forlate gården.

I onsdagens episode av Farmen kjendis viser Borgemoen frem et brev han hadde fått av samboeren Heidi Ottesen Sandmo (38). I dette brevet står det at han skal bli far.

Den folkekjære programlederen lar tårene trille nedover kinnet, mens han forteller at det eneste riktige for ham er å trekke seg fra reality-programmet for å være med familien.

I et intervju med TV 2 forteller Borgemoen at dette bare er en del av forklaringen.

Hørte det på stemmen

TV-tittere vet at Borgemoen kom inn på Farmen-gården som utfordrer.

Han og Mia Gundersen kjempet om å få bli på gården, og de andre deltakerne valgte å beholde sistnevnte. Dette begrunnet de blant annet med at Borgemoen var en større konkurrent.

Dermed reiste TV-profilen til Torpet, hvor han konkurrerte mot tidligere utslåtte deltakere om å komme tilbake på gården. Han vant Torpet-finalen, og kom dermed tilbake på Farmen-gården.

Rett før Borgemoen returnerte til hovedgården, fikk han lov til å ha en kort telefonsamtale med samboeren.

– Samtalen var veldig rask, men jeg skjønte at noe var galt. Jeg hørte det på stemmen hennes. Jeg spurte om alt gikk bra med henne og babyen, men siden hun ikke ville frata meg muligheten å være på Farmen kjendis, så latet hun som at alt gikk bra, sier han, og fortsetter:

– Jeg kjenner kjæresten min, og jeg fikk en dårlig følelse i magen av den samtalen. Jeg klarte ikke å slippe den tanken.

Det var dette som var hovedgrunnen til at Borgemoen reiste tilbake til 2020, rett før semifinalen. Han ønsket ikke å fortelle om mistanken til de andre deltakerne, da alle inntrykkene var så overveldende.

– Man får andre verdier når man skal bli far. Jeg ville hjem til Heidi. Hele verden får en ny verdi, og det er egentlig ikke noe annet som betyr noe.

Svangerskapsproblemer

Magefølelsen hans stemte. Da han kom hjem, fortalte samboeren at hun hadde problemer med svangerskapet.

– Vi var mye frem og tilbake til leger. Det var flere komplikasjoner, deriblant noen blødninger. Vi var veldig usikre på hvordan dette skulle gå. Det var nære på, men det gikk kjempefint.

48-åringen beskriver datteren Ingrid som verdens nydeligste lille vesen, som kun kan sammenlignes med de to fantastiske bonusbarna han har.

– Jeg er utrolig fornøyd i rollen som bonuspappa. Å få Ingrid, var litt som at hele familien fikk et lite barn – ja, et nytt tilskudd. Jeg syns familien min er helt fantastisk.

Skulle gjerne blitt

Borgemoen understreker at han aldri var i tvil om at valget han gjorde da han dro var riktig. Likevel var det med et tungt hjerte at han forlot gården.

– Man vil jo ikke dra når man har det så fint! Det var et behagelig arbeidstempo på gården, og menneskene var så fantastiske. Gjengen var så fin, det var bra mennesker med gode samtaler. Jeg ble oppriktig glad i dem alle.

Selv om oppholdet var kort, har han god kontakt med flere av deltakerne i dag.

– Tommy og Adrian var jo på Torpet da jeg for første gang fikk vite at jeg skulle bli pappa, så de er bedt i dåpen, sier han lattermildt.

– Per har jo flyttet til Halden, så han har jeg møtt på café. Vidar har jeg også møtt. Anita sendte meg et julekort, noe som var så fint gjort! Hun er så utrolig varm. Jeg ble nesten litt satt ut da jeg møtte henne. Noen ganger slår det deg at: «Dette er Anita Hegerland! Den eneste som var på høyde med henne, var Michael Jackson!».

Bilentusiasten ledet showet «Burnout» på Tusenfryd i sommer. Der var det også to kjente fjes som besøkte ham på jobb.

– Både Erik Alfred og Tommy reiste til Tusenfryd. Det var utrolig hyggelig av dem. Det eneste som var litt rart, var at vi måtte holde vennskapet vårt litt «skjult». På det tidspunktet var det jo hemmelig at jeg skulle komme inn på Farmen kjendis, så det var vanskelig å svare på hvordan jeg kjente dem.