LOVE ISLAND:

Produksjonen tok grep da Morten Hegseth slet med én ting

Buenos Aires, Argentina (TV 2): Programlederen måtte ta et valg før Love Island-debuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne vinteren leder Morten Hegseth (33) realityprogrammet Love Island fra Argentina.

Den ferske TV 2-profilen stortrives i rollen.

– Det er veldig gøy, og akkurat nå merker jeg at det er ekstra gøy. I starten var det ikke så mye på spill, men nå nærmer vi oss finalen. De har blitt små-ikoniske de deltakerne som er inne der, og det er ekstremt mye følelser. Jeg gleder meg til finalen og se hvem som vinner, sier Hegseth da TV 2 møter ham på innspillingsstedet.

Finalen av Love Island sendes på torsdag, og da får man vite hvilket par som er TV-seernes favoritt og stikker av med premien på 300.000 kroner.

Se video av intervjuet i toppen av saken

TV 2-PROFIL: Morten Hegseth leder Love Island fra Argentina. Foto: Alex Iversen/TV 2
TV 2-PROFIL: Morten Hegseth leder Love Island fra Argentina. Foto: Alex Iversen/TV 2

Skiftet dialekt

I løpet av den åtte uker lange innspillingen har Hegseth støtt på noen små utfordringer.

– Jeg har fått kjeft for å snakke for sakte. Egentlig prater jeg veldig raskt, så det har vært en overgang fra spastisk epilepsi-prat til valium-tåke, på en måte. Det har vært en gøyal overgang, sier han.

Observante seere har kanskje lagt merke til at Hegseth har lagt bort trønderdialekten sin fra Stjørdal. Når han kommer inn i Love Island-villaen for å lede parbytter og skjebneseremonier, prater han østlandsk.

– Jeg snakker egentlig østlandsk når jeg er med andre østlendinger, men når jeg er med trøndere, så snakker jeg trøndersk, forklarer Hegseth.

Det bød på utfordringer, siden Love Island-produsenten, som Hegseth har dialog med når innspillingen pågår, er østlending.

– Jeg er mr. knote. Når det er en trønder jeg snakker med, så går det veldig fint, men med en gang det kommer en østlending, så blir det tull med dialekten. Jeg synes det er veldig vanskelig å holde på trøndersken. Jeg merker at det stokker seg mye mer, sier han.

Produksjonen tok grep

Love Island-produksjonen tok derfor grep og besluttet at Hegseth ikke skulle gå for sin originale dialekt i realityprogrammet.

– Jeg og produsenten ble enige om at vi kjører østlandsk, for å unngå knoting og at jeg blander flere dialekter. Det er litt stygt med slik knoting, og østlandsk er enklere å forholde seg til, sier han.

Hegseth innrømmer derimot at trøndersk fortsatt står hans hjerte nærmest.

– Det er finere med trøndersk. Kanskje jeg går for det i andre sesong av Love Island, sier han og ler.

PROGRAMLEDER: Her er Morten Hegseth sammen med deltaker Iselin Nordøy. Foto: Alex Iversen/TV 2
PROGRAMLEDER: Her er Morten Hegseth sammen med deltaker Iselin Nordøy. Foto: Alex Iversen/TV 2

Podder fra Argentina

Mens Hegseth jobber for TV 2 i Argentina, er han fortsatt knyttet til VGTV. Podcasten Harm & Hegseth, som han har med Vegard Harm (23), har blitt spilt inn fra Argentina og Stokke.

– Vi kjøpte oss veldig dyrt lydutstyr før jeg dro. Så nå podder vi med en slik profesjonell lyd-greie som vi har en ullsokk på. Vegard sitter i et skap, mens jeg sitter i Argentina, også podder vi og prater. Det går overraskende fint, så jeg er veldig glad for at vi får muligheten til å fortsette å gjøre det, sier han.

I løpet av de siste to månedene har han kjent på savnet etter makkeren Harm.

– Jeg håper Vegard savner meg litt, fordi jeg savner han ganske mye. Jeg tror kanskje han savner meg mer i Panelet enn i podcasten. Jeg har sett at han sitter der alene og diskuterer kjendiser med seg selv når han lager Panelet, sier Hegseth.

– Marerittprogramleder

Hjemme i Norge har Hegseth har som regel flere prosjekter på gang samtidig, og han innrømmer at han savner det denne vinteren.

– Jeg savner at det er veldig stressende noen ganger, fordi da slipper man å fokusere så mye på seg selv. Jeg merker at jeg blir litt selvopptatt av å ikke ha folk rundt meg hele tiden. Jeg er i ferd med å bli en marerittprogramleder som bare tenker på seg selv, sier han, før han raskt legger til:

– Nei da, jeg har ikke blitt slik. Men jeg merker at jeg innimellom har for mye tid til å tenke på meg selv.

Se Love Island søndag til torsdag kl. 15.30 på TV 2 Sumo. Programmet sendes også på TV 2 Livsstil kl. 21.30 og på TV 2 kl. 23.45.