GIR STAFETTPINNEN VIDERE: Gaute Grøtta Grav gir seg som programleder i Farmen.
GIR STAFETTPINNEN VIDERE: Gaute Grøtta Grav gir seg som programleder i Farmen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Gaute Grøtta Grav slutter i Farmen

TV 2 jobber nå med å finne en ny programleder til Norges mest sette realityprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2001 vant Gaute Grøtta Grav (40) den første sesongen av Farmen. Tre år senere fikk han jobben som programleder for TV 2s flaggskip.

Etter 13 sesonger, over 500 episoder og 150 tvekamper, takker Grøtta Grav for seg – etter 18 år som Farmens ansikt utad.

– Jeg slutter med Farmen nå, og gleder meg til å jobbe med andre prosjekter fremover, sier han.

Nye tilbud

40-åringen forteller at han nå kan begynne å takke ja til tilbud han tidligere har måttet avfeie på grunn av Farmen-opptak.

– Dette er en beslutning som jeg har tenkt mye på, og nå som de mest involverte er informert føles det mest av alt befriende for min del, sier programlederen, og fortsetter:

– Jeg har allerede fått interessante tilbud om nye prosjekter, både i TV 2 og andre steder. Jeg vil bruke tiden som kommer til å sette kursen videre.

Grøtta Grav avslutter med å si at han ønsker Farmen videre suksess, og at han forlater programmet på et godt sted.

– Kapittelet om Farmen har vært langt og innholdsrikt. Nå gleder jeg meg til å starte på et nytt kapittel i livets bok og ta fatt på nye prosjekter. For første gang på 15 år er ikke timeplanen for høsten spikret allerede i februar. Det føles uvant, og veldig deilig.

Takker Gaute

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, berømmer innsatsen han har lagt ned i programmet alle disse årene.

– Vi i TV 2 vil takke Gaute for å ha vært en veldig viktig programleder i denne suksessen, både foran og bak kamera i alle disse årene. Mye har skjedd siden Gaute dukket opp som deltaker og vant Farmen i 2001, sier Haldorsen, og legger til:

– Det at Gaute har vært programleder i hele 18 år sammenhengene i et av Norges mest sette realityprogram, må være en form for rekord i seg selv. Nå skal vi finne en verdig programleder som kan ta over fakkelen i Farmen på en god måte.

Denne uken starter Farmen kjendis på TV 2 og TV 2 Sumo, med Tiril Sjåstad Christiansen som programleder for første gang. Innspillingen av sesongen foregikk våren 2019.