Stian Blipp (30): – Jeg vil ikke være han faren som ikke er til stede

God kveld Norge (TV 2): Stian Blipp ønsker å trappe ned. Nå vil han fokusere mer på kona Jamina og datteren Noelle.

Stian Blipp har vært programleder i en årrekke, og ledet både Norske Talenter, Idol, Mitt Dansecrew, Stian Blipp Show og Senkveld – for å nevne noen.

– Jeg føler at jeg har vært veldig «på» de ti siste årene. Jeg har takket ja til alt, selvfølgelig. Og jeg syntes jo mye er gøy, men jeg har jobbet veldig, veldig mye, sier Blipp.

God kveld Norge møtte den blide og folkekjære bergenseren på innspilling for «Senkveld-testen: Blipp mot resten», hvor han alene skal konkurrere mot seks kjendiser i ulike oppgaver.

– Uansett blir det urettferdig, siden jeg er alene mot seks kjendiser. Men jeg skal gjøre mitt beste for å vinne, sier han.

Blitt voksen

Blipp giftet seg i 2018 med Jamina Iversen, nå Jamina Blipp, og noen måneder senere fikk de datteren Noelle.

– Nå er det slik at jeg er blitt 30 år, har kone og barn som jeg hver dag gleder meg til å komme hjem til. Jeg har ikke lyst til å være han faren som aldri er på skoleavslutning og svømmetrening fordi jeg er rundt og klovner meg et eller annet sted, forteller Blipp, og fortsetter:

– Så jeg ønsker å fjerne de tingene som jeg kanskje ikke trenger å gjøre av klovneri, slik at jeg har mer tid til å gjøre de ekte tingene i livet.

Vil bli lenge

Selv om han trapper ned på klovneriet, håper Blipp at han kan være lenge i Senkveld.

– Senkveld skal være mitt sted så lenge folk ønsker at det skal være mitt sted, og så lenge det er ett godt sted å være. Så jeg håper jeg kan gjøre Senkveld så lenge som mulig. Men i det sekundet folk ikke vil jeg skal gjøre det lengre, så skal jeg ta min hatt å gå, sier programlederen.

Nå er det heller ikke lenge til makker Helene Olafsen skal ut i mammaperm, og da er det usikkert hva som skjer videre.

– Jeg er ikke helt sikker på hva som kommer til å skje. Det eneste jeg vet er at hun skal føde, og da kan hun ikke være der. Det er ikke 100 prosent bestemt hva som skal skje enda, men jeg stoler på at det blir tatt en god avgjørelse der, sier han

Hvis du kunne valgt en vikar, hvem hadde du valgt?

– Hvis jeg kan velge blant alle i Norge hvem jeg ville hatt ved min side? Kanskje John Carew, sier han og ler.

– Nei! Anne Marie Ottersen. Hun ville jeg hatt, skyter han inn.