Skrei servet med rotmos, sprøstekt bacon og poteter

Skrei:

  • 4 store skiver skrei
  • ½ ss salt pr liter vann
  • 6-8 hele sorte pepperkorn
  • 1 laurbærblad (kan droppes)
  • 4-6 skiver bacon

Rotmos:

  • 1 kålrot (mellomstor), 4-5 skiver
  • 2-3 gulrøtter
  • 1 persillerot (Eventuelt 1-2 skiver sellerirot)
  • Vann og salt
  • 4-5 ss smør
  • Matfløte eller kokevann fra torsken (se fremgangsmåte)
  • Salt, pepper revet muskatnøtt

Slik gjør du:

Legg skreiskivene i iskaldt vann.

Fortsett med å koke poteter og lage rotmos.

Skrell og del grønnsakene i biter. Kok møre i lettsaltet vann . Hell av vannet (ta vare på ca ½ dl kokevann du kan spe i rotmosen hvis den blir for fast). Mos/knus de kokte grønnsakene, rør i smør og eventuelt litt av kokevannet og/eller litt matfløte hvis rotmosen blir for fast . Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Skjær bacon i små biter/terninger og stek i panne, eventuelt med litt smør til baconet er sprøtt.

Kok opp rikelig med vann, tilsett salt, laurbærblad og hel pepper. Legg torskeskivene i det kokende vannet, kok opp på nytt og la torsken trekke (ikke koke) i 10-12 minutter, til benet så vidt løsner.

Server med kokte poteter, rotmos og sprøstekt bacon.