Pasta bolognese uten kjøtt

I dag er det kjøttfritt i kjøkkenet hos Wenche. På menyen står pasta bolognese med grønnsakssaus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det står kjøttfri pasta på menyen og denne oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 skiver sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 3 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpure (kan sløyfes)
  • 1 dl grønnsakskraft/buljong
  • 2 bokser hermetiske knuste tomater
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts grovmalt pepper
  • 2 ts tørket oregano eller annet urtekrydder/provencekrydder
  • 1-2 ss balsamicoeddik
  • 1-2 dl nyrevet parmesan (kan sløyfes)
  • Spagetti (gjerne fullkonspasta eller tagliatelle)

Slik gjør du:

Begynn med å lage pastasausen. Rens og finhakk løk og hvitløk. Rens og riv gulrøtter og sellerirot på et råkostjern. Hell olje i en stekepanne med høye kanter eller en kasserolle, tilsett grønnsakene og la de surre til de er mye i 10-15 minutter under omrøring. Kan gjerne få en gylden stekefarge som gir god smak. Tilsett tomatpure, rør om og la den "svi" av seg før kraft/buljong, krydder og hermetiske tomater tilsettes. La småkoke uten lokk i minst 30-40 minutter. Pass på at det ikke koker seg tørt, tilsett eventuelt litt mer kraft. Tilsett balsamicoeddik, la det koke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakke. Hell av kokevannet.

Vend grønnsakssausen inn i pastaen. Server i dype tallerkener med et god dryss revet parmesan.

Ønsker du å lage retten med kjøtt, brun 200-300 gram kjøttdeig eller karbonadedeig sammen med løken. Følg oppskriften som beskrevet.