MGP-artisten Kevin Boine slaktet av VG og Dagbladet – tatoverte terningkastene på armen

– Jeg har aldri brydd meg om hva andre mener, så lenge jeg selv synes låta er kul, sier Kevin Boine til TV 2.

Med låter som «Finnmark» og «Drømmeland» har Kevin Boine (27) blitt en av Norges mest streamede artister. I år prøver han seg i Melodi Grand Prix.

– Låta «Stem på mæ» handler om janteloven, og jeg har selv opplevd det når jeg startet med musikk. Jeg fikk høre at musikken min var noe dritt og at jeg burde gi meg, og det ga meg enda mer motivasjon, sier Kevin til TV 2.

Terningkast 1

VG ga MGP-låta til Boine terningkast 1 og anmelder Tor Martin Bøe skrev følgende om låta:

– Boine kan såvidt synge. Joiken høres ut som noen gurgler seg. Rap-flyten er derimot god. Det er bare alt det andre som er så håpløst bevisst elendig, heter det i anmeldelsen.

Ny tatovering

Men denne anmeldelsen friskt i minne ville finnmarkingen fra Tana markere kritikken med ny tatovering rett før delfinalen i Oslo.

– Jeg fikk terningkast en av VG og to av Dagbladet, så da vil jeg gjerne tatovere inn det på armen. Jeg har aldri brydd meg om hva andre mener, så lenge jeg selv synes låta er kul og jeg blir glad av den. Når jeg får kritikk så blir jeg mye mer motivert. Når man får slakt, så betyr ikke det at låta er dritt, sier artisten til TV 2.

Mange lyttere

Kevin Boine er i slekt med artisten Mari Boine, men han har aldri møtt henne. Han mener han lager musikk som treffer folk. Og hvis det ikke treffer folk, som for eksempel musikkanmeldere, blir han enda mer motivert.

I 2010 og i 2015 deltok han i Norske Talenter på TV 2.

Den festglade 27-åringen fra Tana har i det skjulte blitt en av Norges mest streamede norskspråklige artister. Til sammenligning hadde Kevin Boine dobbelt så mange månedlige lyttere på Spotify enn fjorårets store sommerhit-artist, Mads Hansen.

– Jeg har levd av musikk siden 2016, og nå bare gir jeg full gass og driter i hva andre mener, sier Kevin til TV 2.