Nydelig gulrotkake med sjokolade

I anledning morsdagen har Wenche funnet frem en nydelig oppskrift på gulrotkake.

En gulrotkake til mor, kjæreste, barn eller venner, denne oppskriften passer til alle anledninger. Det er også oppskriften på Desta Marie Beeders bryllupskake.

Oppskrift - Gulrotkake

Start med 3 gode håndfuller kjærlighet og tid.

Fortsett med:

3 store egg

2 ½ dl nøytral olje solsikke eller raps

275 g sukker

2 ts vaniljesukker

1 ts kanel

½ ts muskat, malt/finrevet

½ ss natron

½ s bakepulver

325 g hvetemel

100 g mørk finhakket sjokolade

400 g revet gulrot

ev 1 ts finrevet frisk ingefær (kan sløyfes)

Ostekrem:

150 g mykt/romtemperert smør (ikke smeltet!!)

300 g kremost naturell, myk/ romtemperert, eller kremost med appelsinsmak

375-400 g melis

finrevet skall og saft av 1 lime

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

Ta ut smør og kremost i god tid før bakingen, slik at de blir myke. Gjerne dagen i forveien.

Før du lager deigen, sett stekeovnen på 180 grader.

Mål opp alle ingrediensene, hakk opp sjokoladen og riv gulrøtter (gjerne ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen).

Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin, til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Rør i hakket sjokolade. Vend revede gulrøtter og ev finrevet ingefær i deigen helt tilslutt.

Kle en liten langpanne (ca 20x30 cm) og hell i deigen eller fyll ¾ fulle i muffinsformer. Stek på rist på midterste rille i 50-60 minutter for langpanne og 20-25 min for muffins (steketid avhengig av størrelse på muffinsformene). Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en bakepinne/ spiss liten trepinne eller en ukokt spagetti midt i kaken. Er pinnen ren er kaken ferdig, men følger det kakerøre med på pinnen stek kaken noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Rør sammen romtemperert smør og melis. Tilsett romtemperert kremost og vaniljesukker og pisk kremen glatt. Bre ostekremen over den avkjølte kaken.

Gulrotkaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet og kan fryses, men best om en fryses uten ostekrem (ostekremen blir litt «kornete» etter opptining).

Server med friske frukt/bær, gjerne eksotiske frukter!

Oppskrift på pannestekt klippfisk

Dessert er alltid populært, men hva med å lage en to-retters. Hvorfor ikke prøve deg på denne klippfisk-oppskriften.

600 g ferdig utvannet klippfisk ryggfilet

Ca 2 dl ekstra jomfruolje

1-2 fedd hvitløk

2 -3 ss kapers

10 -12 oliven

20 små klasetomater eller 6-7 tomater i båter

2 ss pinjekjerner

ruccolasalat

Vann ut klippfisken i 4-5 dager.

Slik gjør du det

Del fisken i porsjonsstykker. Pensle den ene siden med litt olivenolje og legg den med den penslede siden ned i en grill panne. Stek i 2-3 min på hver side.

Varm opp olivenolje i en stekepanne og surr hakket hvitløk i olje 1-2 min. Tilsett kapers, oliven, små tomater delt i to og surr i 1-2 min. Fordel den varme ”sausen” over fisken, dryss over ristede pinjekjerner og server straks. Potetmos eller små ovnsstekte poteter smaker godt ved siden av.

Tips: Torskefilet (loins) kan erstatte klippfisk. Dryss salt på torskefileten og la fiske ligge med salt i ca 10 min. tørk av saltet og tilbered som klippfisk.