Wenche slår et slag for norsk kjøtt og lager saftige, smakfulle burgere.

Hjemmelaget burger/karbonade servert med valgfritt tilbehør, som syltet rødløk, avokado-og limemajones eller tyttebærrømme.

  • 600-700 g karbonade (kvernet elg/hjortekjøtt kan også brukes)

Begynn med å lage tilbehøret.

Syltet rødløk

Skjær 2-3 rødløk i tynne skiver og legg i et glass. Kok opp 1/2 dl vann,1/2 dl eddik (7%) og 1 dl sukker. Hell over rødløken i glasset. Oppbevar i kjøleskap, holdbar i 4-5 uker.

Avokado- og limemajones

Mos sammen kjøtt fra 1 avokado. Tilsett saft av 1 lime og 4 ss majones eller aioli (majones med hvitløk). Tilsett frisk avokado.

Tyttebærrømme

Rør sammen tykk rømme, rørte tyttebær, eventuelt vanilje eller timian.

Burgere/karbonader

Tilsett grovmalt salt, røkt paprikapulver (kan sløyfes) og 1/4-1/2 dl iskaldt vann i karbonadedeigen.

Rør lett sammen uten at deigen blir seig. Form til burgere/karbonader.

Stek i smør, margarin eller olje, 2-3 min på hver side. Behold gjerne en rosa kjerne.

Server burgere/karbonader med ønsket tilbehør i halvgrove hamburgerbrød, briochebrød eller stekt/ristet grovt brød.