Norsk idrettstjerne møtte opp på premierefest i Bryant-trøye

GOD KVELD NORGE (TV 2): Håvard Tvedten følte det var riktig å hedre basketballegenden Kobe Bryant på Jan Thomas sin premierefest.

Mandag er det premierefest for det nye sjekkeprogrammet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Kamerat og tidligere håndballproff Håvard Tvedten var en av de som hadde møtt opp, og han hadde valgt en helt spesiell trøye for anledningen.

– Han er en mann, idrettsutøver og en personlighet som jeg har vokst opp med, sier Tvedten og sikter til Kobe Byant som så tragisk forlot oss i går.

– Jeg har sett opp til han hele livet, så dette er bare forferdelig vondt og trist.

– Har preget meg

Tvedten stilte med Bryant sin drakt nummer 24 fra tiden i LA Lakers.

– Jeg spurte Guro (kona, journ.anm.) i dag om det er litt harry å ta på seg en drakt, liksom. For det tar jeg aldri på meg til vanlig når jeg skal ut, men i dag så føltes det litt riktig, fortsetter han og innrømmer at dødsfallet har preget han.

– Han kommer til å leve lenge i mitt univers.

Hjelper Jan Thomas

Men Håvard er ikke bare til stedet for å hedre Kobe Bryant, han har også vært en del av programmet til Jan Thomas. I en av episodene kommer nemlig han for å hjelpe kameraten.

– Jan trengte noen å "sparre" med, og jeg kjenner jo Jan godt. Så jeg prøvde å hjelpe han med å sortere alle tankene. Det å møte ti menn er en stor oppgave, forklarer Tvedten.

– Jeg utfordret nok litt av tankene som han hadde underveis, så ga jeg han ikke så mange andre råd enn at han må tenke med magen og hjerte. Ikke bare tenke rasjonelt, men slippe litt taket og være i situasjonene. Så får vi se hvordan det går, avslutter den tidligere lynvingen.