TESTERE: Studentene Christine Scott-Dahl og Karoline Othilie Westgaard testet selvbruningsproduktene.
TESTERE: Studentene Christine Scott-Dahl og Karoline Othilie Westgaard testet selvbruningsproduktene. Foto: TV 2

Testpanelet overrasket over selvbruningsvinner

TV 2 HJELPER DEG (TV 2): Vi har testet fire forskjellige selvbruningsprodukter. Resultatene viser store forskjeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes mange ulike typer selvbruning, og det har kommet flere nye merker på markedet. TV 2 hjelper deg har testet sprayen fra Jet Set Sun, oljen fra Bondi Sands, og moussene fra Isle of Paradise og Glöd av Sophie Elise.

Se TV 2 hjelper deg gratis på TV 2 Sumo

Studentene Christine Scott-Dahl og Karoline Othilie Westgaard har brukt selvbruning i flere år og skal teste produktene.

Flere kriterier

Jentene er veldig tydelige på hvilke kriterier de vil vurdere produktene ut ifra.

– Jeg håper at selvbruningene kommer til å gi et jevnt resultat, at de ikke lukter for mye, og at de ikke smitter på klær, forteller Scott-Dahl.

Det er to mousser, en spray og en olje med i testen. Foto: Emma-Marie B. Whittaker
Det er to mousser, en spray og en olje med i testen. Foto: Emma-Marie B. Whittaker

– For meg så er det viktig at det ser naturlig ut, samtidig som at man gløder litt, legger Westgaard til.

Påføringstips

For å få best mulig resultat, får jentene gode tips om påføringen fra skjønnhets-YouTuber Tim Kristian.

– Før man påfører selvbruning er det et par viktige trinn å ta. Det første er å eksfoliere huden godt for å fjerne døde hudceller. Da legger man ikke selvbruning på tørr, død og flakete hud. Så bør man smøre alle tørre partier, som albuer og knær, opplyser YouTuberen.

Han anbefaler å riste flasken godt før bruk, og bruke en selvbruningsvott under påføringen. Hvis man skal fjerne hår, bør det skje rundt 24 timer før, slik at det ikke legger seg i hårsekkene.

– Det som er viktig når du skal påføre selvbruning på hendene, er at du later som om du holder et eple. Det er en del rynker og linjer på hendene, og om du ikke åpner dem, så kommer ikke selvbruningen inn, forteller Tim Kristian.

Delt seier

For å kunne teste fire selvbruninger samtidig, har jentene en på hver arm og legg. Alle blir påført samtidig og skal testes over en uke.

Moussen fra Isle og Paradise ble tatt på høyre arm og den hadde ikke mye lukt til å begynne med, men det ble sterkere etter hvert.

– Denne hadde typisk selvbruningslukt, forteller Westgaard.

De er litt skeptiske når det kommer til selvbruningsspray. Sprayen havner rundt i rommet, som for eksempel på vasken.

– Hvordan skal man vite at dette blir jevnt? Jeg vet ikke når det er nok, forteller Scott-Dahl.

Alle fire selvbruningene påføres samme kveld, og varigheten testes over en uke. Foto: Joakim Thoresen
Alle fire selvbruningene påføres samme kveld, og varigheten testes over en uke. Foto: Joakim Thoresen

På bena har de moussen fra Glöd av Sophie Elise og oljen fra Bondi Sands.

– Oi, denne var mørk, men den blir ikke veldig ujevn, opplyser Westgaard om oljen fra Bondi Sands.

– Denne vises veldig! Man fikk dødsfin farge med en gang, utbryter Scott-Dahl om Glöd.

Det er nemlig moussen Glöd og oljen fra Bondi Sands som stikker av med seieren og terningkast 5. Sprayen fra Jet Set Sun får terningkast 4, og moussen fra Isle of Paradise ender på bånn med terningkast 2.

Testens resultatliste

Bondi Sands dry oil

Pris: 259,-

Varighet: Fargen skal utvikle seg over 2-3 timer og vare i opptil en uke.

Vurdering: Jentene synes at den var lett å påføre og ga mye fuktighet. De tenker at den kan passe alle og at den hadde en god kokoslukt. Det eneste minuset jentene bemerket seg, var at den kunne vært mørkere på farge.

Terningkast: 5

Glöd av Sophie Elise

Pris: 289,-

Varighet: Fargen utvikler seg i løpet av 8 timer og varer i 5-7 dager.

Vurdering: Den ga en dyp og fin farge og tørket fort. Det var positivt at den hadde en god kokoslukt og at den var lett å påføre. Den la seg litt i hårsekkene til en av jentene, men dette gikk vekk etter første dusj.

Terningkast: 5

Jet Set Sun

Pris: 349,-

Varighet: Skal gi farge på få minutter og vare i 4-10 dager.

Vurdering: Det positive var at den luktet lite og fargen ble ganske jevn og fin. Det negative er at det kan bli en del gris under påføring ettersom den er en spray, og at det kan komme små flekker på huden fra flasketuten om man ikke smører de inn. Det var også den som falmet fortest.

Terningkast: 4

Isle of Paradise i medium

Pris: 279,-

Varighet: Fargen skal utvikle seg i løpet av 4-6 timer og vare i 4-10 dager avhengig av fargedybde og hudtype.

Vurdering: Jentene synes at den hadde den sterkeste selvbruningslukten. Den var også den som var vanskeligst å få helt jevn ettersom moussen er hvit og det tar litt tid før fargen utvikler seg.

Terningkast: 2

Produsentenes svar

En av testens vinnere, Sophie Elise, sier følgende om seieren:

– Dette var en god nyhet! Min store fordel med Glöd har nok vært den tette dialogen med følgerne mine hele veien, og jeg har fått en god pekepinn på hva de faktisk ønsker seg og trenger av et produkt. Dette var rett og slett en skikkelig fin anerkjennelse å få, og Glöd fortjener det absolutt. Jeg setter stor pris på det!

– Det er leit for oss å høre om testpanelets opplevelse med vårt produkt. De fleste som prøver denne formelen elsker at den er gjennomsiktig, ettersom fargen ikke smitter av på klærne eller sengetøyet deres, noe som gir en enklere og renere selvbruningsopplevelse. I tillegg til dette er produktet vannbasert og gir huden den best mulige fuktigheten, særlig når det sammenlignes med tradisjonelle former for selvbruning som inneholder farge som tørker ut huden og som kan føre til skjolder og flekker.

– For den beste påføringen anbefaler vi alltid å dekke huden rikelig med produktet før den smøres ut med en vott, for ved å se på gløden i huden så vises det hvor produktet allerede har blitt påført. Husk å alltid fuktgi tørre områder som hender, knær, albuer og føtter, for selvbruningen kan absorberes raskere i de områdene og gi et ujevnt resultat.

– Vi synes også at det er leit å høre at testpanelet ikke likte lukten. Alle Isle of Paradise produkter er vitenskapelig skapt med en lav pH-verdi, hvilket minimerer den fryktede kjeksaktige, selvbruningslukten. Den eksklusive sammensetningen av Isle of Paradise ingredienser er blandet med eukalyptusolje, som etterlater huden med en lett, delikat og naturlig duft, i motsetning til en tungt parfymert duft.

– Som en av de raskest voksende selvbruningsmerker på globalt nivå, er produktene våre høyt rangert rundt om i verden for sin prestasjon og effektivitet. Isle of Paradise er et rent, vegansk, organisk og ikke dyretestet merke som er makeløs til hvilket som helst annet merke på markedet i dag. Produktene våre inneholder ingen styggheter, toksiner, kjemikalier eller farger som er tilstede i de andre merkene vi har blitt testet opp mot.