Oppskrift på kongekrabbe med singaporsk peppersaus.
(Forrett til 4 personer)

Tips: Kongekrabbe kan ev. byttes ut med terninger (ca 2x2 cm) av for eksempel skrei eller laks/ørret.

Du trenger:

• 2 stk kongekrabbe-«ben» (frosne ben tines best i kjøleskapet)
• solsikkeolje til steking
• 2 vårløk

Tilbehør:

• sprøstekt løk (kjøp den som er ferdigstekt!) ev. erstatt med noen flak sprø potetchips
• ev. spiselige blomster til pynt, limesaft

Singaporsk peppersaus

Tips: Sausen kan lages dagen i forveien. Sil før servering.

• ½ dl nøytral olje, for eksempel solsikkeolje
• 6-8 hele pepperkorn
• 1 fedd hvitløk
• ½ rød chili
• 5-6 cm sitrongress (hvis det ikke er å få tak i, riv det gule skallet av ½ sitron)
• ½ dl ingefærjuice, ev. 1 ts finhakket frisk ingefær
• 125 g sukker
• 1 ss srirachasaus (sterk chilisaus, kan sløyfes eller reduseres hvis du ikke er glad i sterk mat)
• 1 ¼ dl hvitvinseddik
• 1 dl soyasaus
• sprøstekt løk eller noen sprø flak potetchips

Sjekk den krabba! En fargerik forrett med et rikt smaksbilde. Foto: TV 2
Sjekk den krabba! En fargerik forrett med et rikt smaksbilde. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Rens kongekrabbebena, bruk en saks og klipp opp «skallet» på langs. Vær forsiktig slik at du ikke klipper i kjøttet. Brett ut skallet og «dra» kjøttet forsiktig ut av skallet.

«Rist»/stek hel pepper i en liten kasserolle eller en panne med litt kant.

Tilsett knust hvitløksfedd og knust sitrongress (bruk bredsiden på en kniv og knus sitrongresset for å få ut smaken). La surre i 1-2 min.

Senk temperaturen før soyasaus, hvitvinseddik , srirachasaus og ingefærjuice eller fersk ingefær tilsettes. Kok opp og la trekke (rett under kokepunktet) i ca. 30 min.

Tørk lett av kongekrabben og stek i litt olje i ca. 30 sekunder på hver side.

Sil sausen over kongekrabben og server med sprøstekt løk, urter og ev. spiselige blomster.