Atle Antonsen (50): – Jeg vet hvor hjelpeløs man kan føle seg

GOD KVELD NORGE (TV 2): Atle Antonsen (50) spiller far til tenåringer i den nye serien «Aldri voksen», en tilværelse han kjenner veldig godt.

Hele Norges Alte Antonsen fylte 50 år i fjor, men selv om han er ett år eldre, så mangler det ikke på jobbtilbud.

– Det er veldig vanskelig å vite hva man skal betrakte som å være voksen. Man har en slags visjon om det, men jeg vet ikke hvilke følelser man skal ha, forteller han.

Antonsen er gift med Hanne Dølplads og sammen har de to gutter, Bendik og Kasper, og Hannes datter, Ida. Sistnevnte har selv fått barn.

Gjort det før

Nå er Antonsen aktuell med TVNorge-serien «Aldri voksen», og God kveld Norge møtte han på pressetreff.

I serien spiller Atle far til tenåringer, og med tre barn før fylte 30 var det ikke vanskelig å sette seg inn i rollen.

– Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det universet, for jeg har jo vært gjennom en travel tid med tre tenåringsbarn. Jeg vet hvor hjelpeløs man kan føle seg i veldig mange situasjoner. Spesielt når man skal prøve å gjøre ting for første gang, sier han.

Det er mange likheter mellom karakteren han spiller og den personen Alte Antonsen egentlig er.

– Det er vanskelig å forsøke å fremstå moden, voksen og erfaren, og så er man egentlig bare en litt sånn «valende» idiot inni seg. Det er en komplisert tilværelse altså, forklarer Antonsen.

Merker ikke alderen

Selv om den populære komikeren begynner å bli eldre, vil han ikke si at han merker mye til det.

– Altså, jeg har aldri vært i spesielt god form. Og det er faktisk en kjempefordel, for da merker du ikke så stor overgang fordi du er vant til å være litt støl. Så jeg kan ikke si at jeg har merket så stor forskjell. Jeg har lagt på meg litt, og kiloene sitter vel hardere enn før, sier en lattermild Antonsen.

Er du en gretten bestefar, eller en snill, koselig bamse?

– Jeg håper det siste, en snill, koselig bamse, ler han.