Kygo har fullført låten Avicii aldri ble ferdig med

Fredag slipper Kygo singelen «Forever Yours» for å hedre sitt store idol. – Dette blir vår hyllest til Avicii, sier Kygo.

En hel verden var i sjokk da det ble kjent at den svenske superstjernen Tim Bergling (28), bedre kjent under artistnavnet Avicii, ble funnet død 20. april 2018.

Han tok sitt eget liv da han var på ferie i Omans hovedstad Muskat.

– Har mye å takke ham for

Avicii var Kygos store idol – og til BT sier han at Aviciis «Levels» er den låten som står mest frem for ham fra det forrige tiåret.

– Den låten kickstartet så mye. Avicii innførte nesten en ny stil og banet vei for de fleste DJ-er og produsenter som holder på med elektronisk dansemusikk, inkludert meg selv. Vi har mye å takke ham for, sier Kyrre Gørvell-Dahll, alias Kygo, da BT nylig traff han i Las Vegas.

Fredag slipper altså Kygo singelen «Forever Yours» som en hyllest til hans store idol.

Låten, som Avicii aldri ble ferdig med før han tok sitt eget liv, har Kygo laget sammen med den svenske låtskriveren og vokalisten Sandro Cavazza.

Fikk aldri fullført

Cavazza jobbet tett med Avicii og samarbeider nå tett med Kygo.

Cavazza og Avicii begynte på singelen «Forever Yours» før Avicii døde.

– Sandro laget underlaget, bare gitar og stemme, og dette jobbet Avicii videre med. Tim skal ha vært veldig glad i låten, men fikk aldri fullført den, sier Kygo til BT.

Cavazza skriver på Twitter at han og Kygo ha satt sammen låten «Forever Yours» for å hedre ham og vise hva Aviccii har betydd for dem begge.

Alle inntektene fra låten vil gå til stiftelsen Tim Bergling Foundation.

Stor betydning

Kygo har tidligere uttalt at Avicii var et av hans største forbilder, og nordmannen har til og med tatovert artistens logo på overarmen.

– Aviciis musikk har betydd ufattelig mye for meg. Det er grunnen til at jeg startet å lage musikk i første omgang. Jeg føler på en måte at jeg kanskje skylder ham det. Det er på grunn av ham at jeg driver med det jeg gjør, sa Kygo i et intervju med TV 2 noen måneder etter artistens dødsfall.

Avicii var kun 28 år gammel da han døde, og var ofte åpen om sine psykiske problemer.

To år før han ble funnet død, i 2016, trakk han seg tilbake fra turnelivet på grunn av helseproblemer.

– Han planla ikke å ta sitt eget liv

I et intervju med CNN i programmet «CNN talk» snakket Klas Bergling ut om Aviciis liv og dødsfall.

Faren fortalte at sønnen slet med livsstilen som fulgte en verdenskjent DJ, og at han hadde problemer med sceneskrekk, avhengighet og depresjon.

– Vår teori er at han ikke planla å ta sitt eget liv, men at det var mer som en trafikkulykke. Det vil si at mye skjedde på en gang, og ting kom ut av kontroll, sa Klas under intervjuet.