Shepherd's pie

Wenche byr på den erkebritiske retten shepherd's pie – og den er glutenfri!

Shepherd's pie (glutenfri)

  • 2 løk
  • 2-3 gulrøtter
  • Melange margarin til steking (etter samarbeid om produktplassering)
  • ca. 400 g lammekjøttdeig eller kjøttdeig fra storfe
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts worchestershiresaus (kan sløyfes eller erstatt med soyasaus (glutenfri) )
  • 4 dl kraft/ buljong ( glutenfri) + 1 ss maisennamel
  • Tørket eller frisk timian
  • Pepper og eventuelt litt salt (husk at det er salt i osten som skal over potetmosen)

Potetmos

  • ca. 1 kg melne poteter
  • 1 ss Melange margarin (etter samarbeid om produktplassering)
  • 11/2-2 dl melk
  • smak til med litt salt og revet muskatnøtt
  • Revet ost

Skjær løk og gulrøtter i små terninger eller riv grovt opp på et råkostjern.

Smelt margarin i en panne med kanter. Tilsett løk og gulrot, og stek til løken er blank og myk. Tilsett kjøttdeig og røre/stek i 3-4 min. Tilsett tomatpurè , worchestershiresaus og la steke videre i 2-3 min.

Rør ut maisenna i kraften/buljongen og tilsett i pannen under omrøring. Kok opp og la trekke til en fyldig kjøttsaus i 10-12 min. Smak til med salt, pepper og urter.

Potetmos

Skrell og del poteter i terninger og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos potetene med litt varm melk og margarin. Ikke rør så lenge at potetmosen blir seig. Smak til med salt, pepper og revet muskat.

Fordel kjøttsausen i en smurt form. Fordel eller sprøyt potetmosen over kjøttsausen, som et lokk.

Dryss over revet hvit ost. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 grader i 20-30 min, til potetmosen er gyllen og det «bobler» i kjøttsausen.

Server med en grønn salat eller kokte grønnsaker.