Bibimbap og thaisuppe til 25 kr

Kokebokforfatter og Instagram-kokk Marie Thrane lager bibimbap og thaisuppe til under 25 kroner per porsjon!

Oppskriftene er hentet fra Marie Thrane sin kokebok «Middag for 25 kroner».

Bibimbap

Denne retten er en koreansk versjon av pytt i panne. Det betyr at du kan bruke det du like i denne retten, og det er en ypperlig måte å bruke rester på.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 4 dl ris
  • 300 g kål
  • 3 gulrøtter
  • ca. 2 ss matolje
  • 400 g svinekjøtt
  • 4 ss hoisinsaus
  • 400 g sjampinjong
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper

Kok ris som anvist på pakken.

Kutt kål og gulrøtter i tynne skiver.

Skjær soppen i skiver og stek dem i en panne med litt olje, salt og pepper.

Stek svinekjøttdeigen i litt olje, før du tilsetter 4 ss hoisinsaus og smaker til med pepper.

Ha alt på en tallerken og topp med mer hoisinsaus.

Thaisuppe med sopp

Dette er Marie sin favorittsuppe, tom kha gai, bare med sopp i stedet for kylling. Ved å bytte ut med sopp, blir retten både enklere og rimeligere.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 400 g sopp ( for eksempel sjampinjong)
  • 4 ss matolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong
  • 4 gulrøtter
  • 4 tomater
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 chili
  • 1 lime, saften av
  • frisk koriander
  • 3 dl ris

Kutt soppen i båter og stek den med litt olje i en gryte.

Når soppen har fått litt farge og har sluttet å avgi fuktighet, tilsetter du finhakket hvitløk og ingefør.

Ha i kokosmelk og vann, og rør ut grønnsaksbuljongen.

Skrell og kutt gulrøttene i strimler og tomater i biter, ha dem i suppen.

Tilsett fiskesaus, så mye hakket chili du vil, og limesaft.

La det småkoke et par minutter

Kok risen som anvist på pakken.

Server suppen med ris og frisk koriander.