Oppskriftene er hentet fra Marie Thrane sin kokebok «Middag for 25 kroner».

Bibimbap

Denne retten er en koreansk versjon av pytt i panne. Det betyr at du kan bruke det du like i denne retten, og det er en ypperlig måte å bruke rester på.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 4 dl ris
  • 300 g kål
  • 3 gulrøtter
  • ca. 2 ss matolje
  • 400 g svinekjøtt
  • 4 ss hoisinsaus
  • 400 g sjampinjong
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper

Kok ris som anvist på pakken.

Kutt kål og gulrøtter i tynne skiver.

Skjær soppen i skiver og stek dem i en panne med litt olje, salt og pepper.

Stek svinekjøttdeigen i litt olje, før du tilsetter 4 ss hoisinsaus og smaker til med pepper.

Ha alt på en tallerken og topp med mer hoisinsaus.

Thaisuppe med sopp

Dette er Marie sin favorittsuppe, tom kha gai, bare med sopp i stedet for kylling. Ved å bytte ut med sopp, blir retten både enklere og rimeligere.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 400 g sopp ( for eksempel sjampinjong)
  • 4 ss matolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong
  • 4 gulrøtter
  • 4 tomater
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 chili
  • 1 lime, saften av
  • frisk koriander
  • 3 dl ris

Kutt soppen i båter og stek den med litt olje i en gryte.

Når soppen har fått litt farge og har sluttet å avgi fuktighet, tilsetter du finhakket hvitløk og ingefør.

Ha i kokosmelk og vann, og rør ut grønnsaksbuljongen.

Skrell og kutt gulrøttene i strimler og tomater i biter, ha dem i suppen.

Tilsett fiskesaus, så mye hakket chili du vil, og limesaft.

La det småkoke et par minutter

Kok risen som anvist på pakken.

Server suppen med ris og frisk koriander.