Tips: Couscous kan byttes ut med kokte byggryn, ris, pasta, bønner eller linser.

Om ønskelig kan gryten serveres ved siden av for eksempel stekte lammekoteletter, stekt kylling eller stekt torsk/sei/laks.

Du trenger:

• 1 løk
• 2 fedd hvitløk
• 1 rød chili
• 1 ts frisk hakket ingefær
• 4 gulrøtter
• 1 liten squash
• 3 ss olivenolje
• ca 2,5 dl grønnsaksbuljong
• 1 boks hakkede tomater
• 1 ts koriander
• ½ ts spisskum
• ½ ts kanel
• 1 dl rosiner
• 6-8 tørkede aprikoser
• salt og pepper
• saft og skall av 1 lime og litt honning eller søt chutney
• frisk koriander eller mynte

Slik gjør du:

Rens og grovhakk løk og grønnsaker. Finhakk hvitløk og chilipepper. Varm oljen i en sauteringspanne/panne med høye kanter/wokpanne.

Fres løk, hvitløk, chili og krydder til løken er blank. Tilsett grønnsakene og la surre i 3-4 min. Tilsett kraft og hermetiske tomater og la det koke i 10-15 min. Tilsett rosiner og aprikoser i strimler og la trekke videre i 3-4 min.

Smak med salt og pepper. Dryss over frisk koriander ved servering.

NB: Couscous, bønner/linser eller byggryn kan kokes (les anvisning på pakken), mens grønnsaksretten står og trekker.