Til 4 personer.

Du trenger:

• ca 1 ½ liter kraft fra kylling (evt. fra høns blandet ut med litt vann slik at smaken ikke blir for konsentrert) eller en god grønnsakskraft
• 2-3 sjalottløk
• ½ dl tørr hvitvin (kan sløyfes)
• 4 ss smør
• 2-3 skiver bacon, finhakket (kan sløyfes)
• 400 g risottoris
400 g grønne erter (jeg bruker de frosne små selskapsertene)
• bladpersille, pluss ev. ½ dl frisk basilikum (totalt 1 ½ - 2 dl finhakket)
• 1 til 1 ½ dl finrevet parmesan
• salt, grovmalt pepper + 2 ss smør

Slik gjør du:

Varm opp kraften og hold den varm.

Finhakk løken og surr den i smør til løken er blank og myk (ikke stekt).

Tilsett finhakket bacon og la surre sammen med løken til baconet er mykt (ikke sprøstekt). Tilsett risottoris i løk- og baconblandingen. Tilsett en øse (1 - 1 ½ dl varm kraft) og kok inn før du tilsetter neste øse.

Fortsett til risen er ferdigkokt, og kraften nesten brukt opp, dvs. risen skal fremdeles ha litt tyggemotstand .Tilsett finhakkede urter de siste 20 minuttene. Koketid når du lager risotto er rundt 20-25 minutter.

Rør inn 2 ss smør i biter og revet parmesan i den ferdigkokte risottoen. Smak til med grovmalt pepper og ev. litt salt og et ferskt dryss med persille.