Love Island:

Ukentlig frisør, telefon til bestemor og 90 tyggispakker – disse kravene stilte Love Island-deltakerne

Buenos Aires, Argentina (TV 2): Flere av Love Island-deltakerne hadde spesifikke kriterier for å delta i datingprogrammet.

Den første uken i villaen på Love Island er over, og deltakerne er allerede godt i gang med både flørting, sjekking, grining og kyssing i jakten på den rette.

Siden de nåværende deltakerne potensielt kan bli værende inne i villaen i inntil to måneder, har flere av dem forsøkt å stille noen krav til produksjonen for å delta i programmet.

90 pakker tyggis

For Johannes Klemp (27) var det helt essensielt å ha med seg tyggegummi for hele oppholdet.

TYGGISAVHENGIG: Johannes (27) har tatt med seg 90 pakker tyggis. Foto: Marit Grøtte / TV 2
TYGGISAVHENGIG: Johannes (27) har tatt med seg 90 pakker tyggis. Foto: Marit Grøtte / TV 2

– Jeg har med 90 pakker. Jeg bruker mye tyggis og er helt avhengig av det. Jeg stiller ikke i noen kyssekonkurranse uten tyggis. Det er uaktuelt, sier han til TV 2 og smiler lurt.

Tyggisen ble godkjent, men det jusstudenten glemte å stille krav om, var å få ta med seg Norges Lover inn i villaen.

– Jeg skal prøve å smugle den med, sier Klemp, og forklarer at han må lese til en kommende eksamen i mai.

Ukentlig frisørtime

Ali Esmael (28) er på sin side bekymret for sveisen, og har ytret et ønske om å få frisørtime hver uke. Ellers kan det bli lite å se til 28-åringen, ifølge ham selv.

– Frisøren må være der en gang i uka, ellers ser ikke jeg bra ut. Hvis ikke jeg får det, så kommer ikke jeg på TV, sier han og bryter ut i latter.

Thammy Dias' (28) ønske var slettes ikke av det kravstore slaget. 28-åringen ba bare om å få høre musikk i løpet av oppholdet.

– Jeg er veldig glad i musikk, så jeg har skrevet en liste med noen sanger som jeg håper på å få høre der inne, forteller hun.

Får røyke

Da ble det verre for Nathan «Nate» Kahungu (23), som helst ville ha muligheten til å produsere musikken selv.

– Alt av mine krav har med musikken å gjøre, og da er det enten en datamaskin, eller et keyboard som må kobles til en datamaskin. Alt hadde med internett å gjøre, så det fikk jeg nei på, sier han, og legger til at han forstår det, da deltakerne ikke skal ha kontakt med verden utenfor.

FÅR RØYKE: Nathan «Nate» Kahungu røyker til vanlig, og fikk lovnad om at han skulle få et sted å røyke på location.
FÅR RØYKE: Nathan «Nate» Kahungu røyker til vanlig, og fikk lovnad om at han skulle få et sted å røyke på location. Foto: Marit Grøtte / TV 2

Men Nate fikk imidlertid innfridd ønsket om å kunne røyke på location.

– De sa at det skulle være et sted jeg kunne få røyke der inne.

Telefon til bestemor

Oda Lindsetmo (22) hadde ingen andre kriterier for deltakelsen enn at hun skulle få ta en telefon til bestemor. Dette til tross for at deltakerne ble fratatt mobilene og muligheten til å kontakte de hjemme dagene før innspillingen startet.

– Jeg hadde ett krav, og det var at jeg skulle få ringe bestemor i dag, for hun har bursdag og fyller 70 år. Det fikk jeg lov til, sier hun fornøyd, da TV 2 møter henne før innspillingen starter.

FIKK RINGE: Oda Lindsetmo (22) fikk ringe bestemor og gratulere henne med dagen.
FIKK RINGE: Oda Lindsetmo (22) fikk ringe bestemor og gratulere henne med dagen. Foto: Marit Grøtte / TV 2

MMA-utøveren Eskild Magnussen (27) var svært opptatt av at maten og treningsfasilitetene holdt høy standard.

– Jeg var nøye på at maten skulle være bra og at det skulle være muligheter for å holde seg i aktivitet og unngå at man visner der inne. Jeg ville også at det var utstyr som var rettet mot det jeg driver med, for eksempel en boksesekk, forteller han.

Etterlyste kompensasjon

De fleste av deltakerne har enten tatt permisjon eller sluttet i jobben sin for å kunne delta i programmet. Dette medfører naturligvis at de har mindre eller ingen inntekt mens de er i villaen.

Både eiendomsmegler Ali Esmael og motekonsulet Iselin Nordøy (23) etterlyste derfor en form for kompensasjon for tapt inntekt fra produksjonen. Det kravet gikk ikke gjennom.

– Det var jo litt kjipt. For da må jeg få hjelp hjemmefra av mor og far når jeg kommer hjem – kanskje til og med mens jeg er her, forteller Iselin.

Årsaken til til at deltakerne ikke får kompensasjon for oppholdet, er ifølge pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at dette ikke skal bli motivasjonen for å delta.

– Deltakerne i Love Island mottar ikke honorar for å være med. Vi ønsker at motivasjonen for å delta skal være selve opplevelsen og et ønske om å finne kjærligheten, sier Dahl.

Se Love Island søndag til torsdag på TV 2 Sumo kl. 15.30.

Programmet sendes også på TV 2 Sumo Fri og TV 2 Livsstil kl. 21.30, samt på TV 2 kl. 22.45