Slik taklet Love Island-deltakerne nesten en uke i isolasjon før innspilling

Buenos Aires, Argentina (TV 2): De fem siste dagene før innspilling var deltakernes kontakt med omverdenen svært begrenset.

Søndag åpnet dørene til en helt spesiell villa utenfor Buenos Aires i Argentina. Inn flyttet ti unge, single menn og kvinner med et felles mål for øyet: Å finne kjærligheten gjennom TV 2s nye datingprogram Love Island.

Dagene før innspilling var det imidlertid lite som minnet om flørt og romantikk.

Kvinnene og mennene var nemlig plassert på hver sitt hotell utenfor den argentinske hovedstaden, og de fikk heller ikke konversere med deltakere av samme kjønn – annet enn å kommentere trivielle ting som vær og vind.

Deltakerne måtte dessuten tilbringe en del tid på separate hotellrom.

– Veldig vanskelig

Årsaken er ifølge TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, at de ikke skal bli kjent med hverandre før det hele er i gang.

– Jentene har kunnet snakke begrenset med hverandre, men ikke om personlige ting slik at de blir godt kjent før innspillingene starter, det samme gjelder for guttene, forklarer han.

UTADVENDT: Ali Esmael (28) synes det var vanskelig å ikke skulle prate med de andre guttene på hotellet. Foto: Marit Grøtte / TV 2
UTADVENDT: Ali Esmael (28) synes det var vanskelig å ikke skulle prate med de andre guttene på hotellet. Foto: Marit Grøtte / TV 2

For 28 år gamle Ali Esmael var det svært unaturlig å ikke skulle slå av en prat og bli bedre kjent med de andre guttene.

– Det har vært veldig rart. Alle som blir tatt med på dette er jo veldig utadvendte, og da er det jo veldig vanskelig å ikke være sosiale og ha noen å prate med, forteller han til TV 2.

– Ensomt

Ådne Funderud (23) fra Mysen, som kom inn som erstatter da Kristoffer Neset valgte å trekke seg, legger ikke noe i mellom når han skal beskrive opplevelsen.

– Det har jo vært litt kunstig. Jeg må si det. Det har vært ensomt å ikke kunne snakke med de andre – særlig siden det også har vært nyttårsaften i løpet av denne uken, sier 23-åringen til TV 2.

Oda Lindsetmo (22), som forøvrig klarte å skade seg under hotelloppholdet, opplevde at det var vanskelig å tilpasse seg den nye hverdagen.

– Jeg er skikkelig rastløs. Jeg har med meg to bøker, ei tegnebok og det er det. Jeg fikk så panikk første dagen og følte at jeg var i fengsel, forteller hun før hun legger til:

– Men de siste dagene har det vært bedre, for da har vi spilt inn promovideo, hentet visum og gjort noe.

Deltakerne ble også fratatt mobiltelefon før deltakerne ble offentliggjort i media.

– Dette fordi de ikke skal kunne lese om hverandre, sier TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl.

Savner venner og familie

Da de ble fratatt telefonene, mistet de også muligheten til å kontakte venner og familie hjemme i Norge. Det har vært utfordrende for noen.

– Jeg fikk jo mye tid med dem før jeg dro i jula, men jeg merker jo at savner dem. Vanligvis ville jeg snakket masse med vennene mine om alt det som har skjedd, følelsene jeg kjenner på og alle tankene jeg har, forklarer Iselin Nordøy (23).

AVSLAPPET TIL SAVN: Johannes Klemp (27) tror ikke han kommer til å kjenne så mye på savnet til de hjemme inne i villaen. Foto: Marit Grøtte / TV 2
AVSLAPPET TIL SAVN: Johannes Klemp (27) tror ikke han kommer til å kjenne så mye på savnet til de hjemme inne i villaen. Foto: Marit Grøtte / TV 2

Johannes Klemp (27) tar imidlertid distansen til de hjemme med knusende ro. Det til tross for at det kan ta to opptil måneder før han er hjemme igjen.

– Jeg tror det kommer til å skje veldig mye, så jeg tror ikke at jeg kommer til å tenke så mye på det. Men jeg tror man kommer til å kjenne veldig på det når man kommer hjem igjen, sier han.

– På «rehab»

Mie Mack Cappelen (22) er overrasket over hvor greit overgangen til et liv uten mobiltelefon har gått.

– Jeg bruker telefonen min altfor mye, så jeg trodde ikke dette kom til å gå. Jeg er veldig vant til å snakke med vennene mine og familien min hele tiden. Men da jeg ble fratatt mobilen, så tenkte jeg bare at det er slik det skal være og det har gått overraskende fint, sier hun.

REHAB: Thammy Dias synes det har vært deilig å være uten telefon på hotellet. Foto: Marit Grøtte / TV 2
REHAB: Thammy Dias synes det har vært deilig å være uten telefon på hotellet. Foto: Marit Grøtte / TV 2

Deltakerne hadde heller ikke tilgang til internett eller sosiale medier.

– Jeg har tullet litt med at de har satt oss i fengsel. Det har vært litt som «rehab» – en «telefon-rehab» har jeg vel kalt det, sier 27-år gamle Thammy Dias før hun legger til:

– For meg har det vært deilig. Det er jo så fint her, og vi har vært heldige med været, så jeg har storkost meg.

Språkbarrière

Flere av deltakerne har brukt TV-en på hotellrommet for alt den er verdt – selv om språkbarrièren nok satte en demper på underholdningen for mange.

– Jeg har prøvd å lære meg spansk med veldig mye dubbet TV. De hater tydeligvis engelsk her, og teksting er ikke noe for dem, forklarer 23 år gamle Nathan «Nate» Kahungu.

Nora Haukland (22) føler faktisk språkbarrièren ble mindre i løpet av dagene på hotellet.

– Jeg har sett på «Friends» på spansk, jeg har sett «Two and a half men» på spansk, så i hodet mitt, så føler jeg at jeg skjønner spansk, men jeg kan ikke si noen ting, sier hun og humrer.

PRØVER Å LÆRE SPANSK: Nathan «Nate» Kahungu (23) har fått tiden til å gå ved å se på spansk TV. Foto: Marit Grøtte / TV 2
PRØVER Å LÆRE SPANSK: Nathan «Nate» Kahungu (23) har fått tiden til å gå ved å se på spansk TV. Foto: Marit Grøtte / TV 2

– Holdt på å gå bananas

22-åringen innrømmer dog at de første dagene var utfordrende.

– Jeg har jo holdt på å gå bananas. I alle fall de første dagene, for da var jeg veldig mye alene på rommet mitt uten å kunne gå ut, uten telefon og uten musikk, og jeg er ganske avhengig av musikk, forklarer Nora.

Man skulle kanskje tro at det første MMA-utøveren Eskild Magnussen (27) gjorde for å få tiden til å gå var å trene. Men han har ...

– Lest veldig mye. Jeg har tatt med nok lesestoff, så det funker veldig bra. Men så gjør vi jo litt ting her og der, så man har et lite program selv om man er isolert. Også er det litt trening og måltider, forteller han.

Se «Love Island» søndag til torsdag på TV 2 Sumo kl. 15.30.

Programmet sendes også på TV 2 Sumo Fri og TV 2 Livsstil kl. 21.30, samt på TV 2 kl. 22.45.

.