Helstekt blomkål med chipoletedressing:

  • 2 blomkål
  • 2-3 fedd hvitløk (valgfritt)

Chipotledressing:

  • 1 dl olivenolje
  • 1/2-3/4 ts røkt paprikapulver
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/4 ts salt

Sriracha dressing:

  • Smak til vegansk majones (se egen oppskrift) med Sriracha saus

Til servering: Hummus med ertepuré eller vegansk majones (se egen oppskrift).

Gni blomkål med hvitløk og stikk ev. hvitløksfedd inn i blomkålen. Legg blomkålen i et ildfast fat.

Rør sammen chipotledressing eller Sriracha dressing og pensle blomkålen. Stek i stekeovnen på 200 grader i 50-60 min. Stikk en spiss kniv inn i blomkålen for å sjekke at den er mør.

Vegansk majones:

  • 6 ss tykk/seig lake fra hermetiske kikerter
  • 4 dl olivenolje
  • Saft fra 1/2 sitron eller 2 ts hvitvinseddik
  • 2-3 ts dijonsennep
  • Litt salt og pepper

Ha lake fra kikerter, olivenolje, sitron/eddik og salt i en høy beholder. Stikk en stavmikser ned i beholderen, kjør sammen og løft sakte opp mens stavmikseren går. Kjør sammen til du får en glatt majones. Smak til med salt, pepper og ev. litt sitron .

Hummus:

  • 2 kartonger kokte kikerter
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss tahini

Bland sammen i en blender eller med en stavmikser til det blir en glatt masse. Smak til med salt, pepper, ev. chili og sitron.

Tips: tilsett grønne frosne erter som er kokt og kjør sammen til en glatt grønn puré.

Oppskriften er fra Laila Madsö sin kokebok «En kjøttfri måned».