Berlinerkrans og marsipangris med Inger Lise Rypdal

Wenche lager marsipangris og berlinerkrans sammen med Inger Lise Rypdal og barnebarna hennes Tale, Elise og Johannes.

Berlinerkranser

Oppskriften gir ca. 24 stk.

  • 1 hardkokt eggeplomme
  • 1 rå eggeplomme
  • 60 g sukker
  • ca. 130 g hvetemel
  • 125 g mykt smør
  • eggehvite til pensling
  • perlesukker

Stekeovn 180 grader, ca. 10 min, midt i stekeovnen. Gnu ut den kokte eggeplommen med en gaffel og bland inn den rå eggeplommen. Tilsett sukker og visp til en lys og luftig eggedosis. Smuldre smøret i hvetemelet og elt inn i eggedosisen.

Sett deigen kaldt et par timer.

Elt inn mer hvetemel hvis deigen virker klisset ved utbaking. Melmengden avhenger av størrelsen på eggeplommene. Trill ut tynne pølser og form til små kringler. Dypp/pensle først i eggehvite, så i perlesukker. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Stek midt i stekeovn i ca. 10 min.

Avkjøl på rist.

Oppbevar i tett metallkakeboks.

Tips: Er deigen smuldrete og vanskelig å trille, tilsett 1-2 spiseskjeer matfløte eller melk. Det vil gjøre deigen lettere å jobbe med.