Tiril Sjåstad Christiansens store sorg: – Jeg gråt i en uke

Førjulstiden var preget av en trist hendelse for den ferske Farmen kjendis-programlederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I «Underholdningsåret 2019» gir Dorthe Skappel (56) deg det beste fra TV 2 i året som gikk, og hun møter flere av kanalens profiler.

Blant annet tar hun seg en ridetur med Farmen kjendis-programleder Tiril Sjåstad Christiansen (24), som har ridd hele livet.

– Dette visste ikke jeg om deg, sier Dorthe fra hesteryggen.

– Nei, det er ikke så mange som vet at jeg alltid har vært en skikkelig hestejente. Jeg har drevet med hest hele oppveksten, og jeg har hatt egen hest, forklarer Tiril.

Måtte avlives

Tiril har hatt samme hest nesten hele livet, men nylig måtte hun ta farvel med det som hadde blitt ett familiemedlem.

– Vi måtte dessverre avlive hesten min for noen uker siden, fordi hun var ganske gammel. Det er faktisk noe av det verste jeg har vært med på. Jeg grein i en uke i strekk, forteller Tiril.

– Skal du få deg ny hest? spør Dorthe.

– Jeg har sagt til kjæresten min at en dag så skal vi ha hest igjen, men det blir nok en stund til, sier Tiril.

Meldte seg på Farmen

Siden Tiril har tilbrakt så mye tid i stallen, så hoppet hun vel av glede da de ringte fra Farmen kjendis og spurte om hun ville være med.

PÅ HESTERYGGEN: Dorthe Skappel og Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: TV 2
PÅ HESTERYGGEN: Dorthe Skappel og Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: TV 2

– Det er faktisk en helt annen historie. Jeg meldte meg på Farmen før jeg fikk tilbud om Farmen kjendis, fordi jeg har alltid hatt så sykt lyst til å være med. Så fikk jeg en telefon, hvor de lurte på om noen hadde tullet, eller om jeg faktisk hadde meldt meg på, forklarer Tiril.

Dessverre passet det ikke med toppidrettskarrieren, men da det endelig åpnet seg en mulighet, jublet hun. Tiril endte opp med å vinne hele kampen for tilværelsen.

Noen måneder senere fikk hun spørsmål om hun kunne tenke seg å ta over som programleder for Gaute Grøtta Grav (40).

– Jeg holdt på å falle av stolen. Jeg kunne ikke fatte det. Det var helt sprøtt, sier Tiril, som synes flere ting er krevende med rollen.

– Det å pugge manus og være en slags seremonimester, det er så mye som jeg aldri har vært borti før. Så dette året har jeg vært ganske mye ute av komfortsonen, sier hun.

Italiensk bryllup

Jula er litt spesiell for Tiril, for i fjor ble hun fridd til av kjæresten Stian Lauritzen. Nå blir det bryllup i 2020, i Italia.

– Jeg har fått ring på fingeren, og snart blir det en ring til. Stian er sånn at når vi er forlovet, så skal vi gifte oss innen en viss tid, så vi skal gifte oss i august, smiler hun.

Se damenes ridetur og mye mer i «Underholdningsåret 2019» gjennom hele jula på TV 2 Sumo.