Til denne oppskriften trenger du cirka 2 kilo flatribbe. Denne deles i 3 like deler. Legg i en kjele, og dekk godt til med vann.

Tilsett:

  • 5 stk stjerneanis
  • 3 hele kanelstenger
  • 1 ts nellik
  • 1 ss scihuanpepper
  • 1 ts fennikel frø
  • 2 ss hoisin saus
  • 2 ts fiske saus
  • 1 dl søt soya
  • 3 ss chili bønner - Toban Djan
  • 2 ts salt
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts brunt sukker
  • Ca 100 g fersk ingefær i biter
  • 2 lime delt i to

Slik gjør du det:

For å få en enda mer rundere kraft, kan man ha i litt grønnsak eller kyllingbuljong.

Kok opp, skum av og la det trekke rett under kokepunktet til kjøttet begynner å mørne i 2- 2 1/2 time .

Ta opp kjøttet og la det hvile. Sil kraften kjøttet er kokt i og reduser/ kok uten lokk til en fyldig kraft. Jevn til en fyldige saus, med maisenna utrørt i litt kald kraft eller vann.

Kutt ribbestykkene i passe skiver 2-3 cm tykkelse.

Ha 1 ss grovknust scihuanppper i en panne. La de stekes godt før ribbeskivene tilsettes. Spe/øs over sausen gjentatte ganger mens kjøttet stekes. La det surre godt, og snu bitene i sausen slik at ribbebitene glaseres.

Server med potetmos laget på mandelpotet og salat med revet gulrot, eventuelt revet daikon «rot» eller revet reddiker. Smak til med finrevet pepperrot, finrevet frisk chili , saft av lime eller mirin , ørlite sesamolje og frisk koriander.

Tips: Legg grønnsakene som er revet i iskaldt vann i 10-15 minutter. Da blir de knasende sprøe.