De sprø julekakene er fri for egg og kan lages melkefri med Melange margarin uten melk, og kan bakes med glutenfritt mel.

En hilsen fra Wenche: I dagens sending glemte jeg å tilsette temperert sirup. Den står i oppskriften og skal selvfølgelig være med – noen ganger går det litt raskt.

Denne deigen gir 60 kaker

  • 200 g Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
  • 200 g sukker
  • ½ dl lys sirup
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ¼ ts salt
  • perlesukker (kan sløyfes)

Pisk romtemperert margarin og sukker sammen i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig, ca. 2-3 minutter på middels hastighet.

Tilsett sirup mens maskinen går og kjør til alt er godt blandet.

Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sikt inn i margarin og sukkerblandingen. Kna deigen sammen med hendene. Pakk deigen i plast og legg i kjøleskapet i ca. 1 time. Det gjør den enklere å jobbe med når den skal bakes ut.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Legg bakepapir på 2 stekebrett. Del deigen i 6 emner og trill ut cirka 30 cm lange pølser. Legg deigpølsene på stekebrett og trykk de ned med håndbaken eller bruk en kjevle til de er cirka ½ cm tykke. Sett stekebrettet midt i varm stekeovn og stek i 12-15 minutter til fargen er lys gyllen.

Bruk en skarp kniv eller pizzahjul og skjær de varme kakene på skrå så du får 2-3 cm brede kaker/kjeks.

Avkjøl kolakakene på rist.

Oppbevar kolakakene mørkt og tørt i en kakeboks.