Medisterkaker

Dette trenger du:

• 600 g medisterdeig (kvernet svinekjøttdeig)
• 1 1/2 ss hvetemel
• 2 små egg
• 1 finhakket løk
• 1 dl melk
• 2 ts salt
• 1 ts pepper
• 2 ss smør
• 2 ss solsikkeolje

Slik gjør du:

Ha medisterdeigen i en blandebolle og tilsett mel, finhakket eller revet løk, salt og pepper.

Arbeid dette inn i farsen.

Tilsett egg og arbeid det godt inn.

Spe så med melk til en smidig farse.

Farsen trenger en del salt siden det er mye fett i medisterdeig.

Varm en stekepanne og ha i smør og olje.

La det bli lysebrunt.

Form medisterkakene med en spiseskje og stek dem på tre sider i fettet.

Bruk middels varme slik at de blir pent brune og gjennomstekte når de er ferdige.

Medisterkaker trenger å steke tre minutter på hver side. De kan stekes flere dager før servering og varmes i panne eller ovn ved servering. Jeg lager alltid dobbel eller tredobbel porsjon.

Medisterkaker kan fryses og tines i mikroovn ved uventede besøk.

Rødkål

Dette trenger du:

• 1 kg rødkål
• 1 syrlig eple
• 2 dl vann
• 1 dl husholdingsaft
• 1 dl rødvin
• ½ dl rødvinseddik
• 1 ss salt
• 1 ts pepper
• ½ dl ribbefett

Slik gjør du:

Finsnitt rødkål og ha i en kjele med revet eple, vann, saft, eddik og rødvin.

Tilsett krydder og kok kålen i 1 ½ time med lokk til den blir myk og smakfull.

Kok kålen de siste 30 minuttene uten lokk slik at kraften blir kokt ned.

Til slutt tilsettes ribbefett for å sette en ekstra smak på kålen.

NB: Dette er bevisst en stor porsjon. Den rødkålen du har for mye, kan du bruke til julekoldtbordet.