Silje (32) og Vibecke (44) ute av Farmen rett før semifinalen

SANNIDAL (TV 2): Silje Momrak (32) og Vibecke Garnaas (46) måtte begge vende tilbake til 2019 etter å ha blitt utkonkurrert av Agna Hollekve (47).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tirsdagens utgave av Farmen måtte Leif Kristian Tindeland (28) og Berit Ivy Junge (31) forlate Farmen i finaleukens første konkurranse.

I samme program fikk vi se at Erik Rotihaug (24) stakk av med den første semifinaleplassen etter den fryktede hinderløype-konkurransen.

Ingebjørg Monique Haram (31) kunne selv slippe jubelen løs da hun kapret den andre plassen i semifinalen, etter å ha danket ut samtlige kvinnelige deltakere i en smi-konkurranse.

Dermed møttes Silje, Vibecke og Agna til kampen om den aller siste semifinaleplassen.

Damene kjempet i en todelt konkurranse, hvor første del innebar både roing og snekring, mens de i del to måtte klippe ull, kare og spinne den på rokken.

Agna spant den lengste tråden, og var dermed sikret en plass i semifinalen sammen med Erik og Ingebjørg.

Var forberedt på å tape

For Silje og Vibecke betydde det slutten på Farmen-eventyret. Ifølge sistnevnte kom det likevel ikke som en overraskelse.

Vibecke avslører hvem av de tre semifinalistene som fortjener seieren minst. Se hvem og hvorfor i videovinduet øverst i saken.

– Jeg kjente det da jeg våknet i dag tidlig. Min tid hadde kommet. Kall det gjerne skjebnen. Jeg har vært veldig forberedt på dette i dag, så jeg har egentlig kunnet kose meg masse med konkurransene. Litt nerver og sånn, men jeg har kost meg i hele dag, sier Vibecke til TV2.no rett etter tapet.

Silje, som kom inn som utfordrer i Farmens femte uke, sier hun ikke hadde forventet å komme helt til en finaleuke. Hun forteller at hun vender tilbake til 2019 med stolthet.

– I den første konkurransen gikk ting veldig galt. Jeg fikk overtenning og ble litt for ivrig. Prøvde å komme fortest mulig frem, men da gikk det motsatt vei. Mistet hodet litt, rett og slett, forklarer 32-åringen fra Fyresdal i Telemark.

– Jeg har tråkket på tær

For Vibecke har de siste ukene på gården vært ekstra utfordrende. Hun forteller om en følelsesmessig berg-og-dalbane.

– Det har vært veldig mye spill på menneskers følelser, i stedet for bare spillet. Det har vært mye og mange lovnader som er gitt – og brutt. Mye snørr og tårer, forklarer hun, og fortsetter:

– Men jeg var jo forberedt på det. Jeg føler at jeg har vært tro mot meg selv, og samtidig har jeg kunnet leke litt. For jeg tok et valg om å spille litt, og det angrer jeg ikke på selv om jeg har tråkket på noen tær.

Vibecke har en favoritter i den kommende Farmen-finalen. Hun holder en knapp på Ingebjørg, som hun forteller har fått en stjerne i boka.

– Ingebjørg er en dame fra Oslo som ikke hadde noe gårdskunnskap og som har kjempet seg tilbake. Hun har ikke gitt seg, stått på og vist hvor tøff hun er. Det synes jeg det står veldig respekt av, så jeg håper og tror Ingebjørg vinner, avslutter Vibecke.

Se Farmen-finalen på TV 2 og TV 2 Sumo fredag 8. desember klokken 20:00.