Jakten på kjærligheten:

Derfor gjorde hun det slutt med Jakten-Atle

Frieren Elisabeth Eilertsen avlyste ferieturen og ønsket ikke å fortsette forholdet med Jakten-bonden Atle Kristiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mandagens episode av Jakten på kjærligheten reiste bøndene på ferietur sammen med sine utkårede friere.

Men det ble ingen tur til Kroatia på bonden Atle Kristiansen (37) fra Heradsbygd i Hedmark og hans frier Elisabeth Eilertsen (30).

Elisabeth trakk seg fra turen, og Jakten-paret møttes istedenfor på tomannshånd for å snakke ut.

Her forteller frieren til Atle at hun synes de har hatt det kjempefint sammen og at hun kjente på følelser etter at de tilbrakte tid sammen hjemme hos henne.

Men etter hjemmebesøket skjedde det noe.

– Det har blitt mer tydelig at de interessene vi har sammen, bruker vi på forskjellige måter. Det blir riktig for meg å avslutte det nå, selv om det er veldig synd, sier Elisabeth i programmet.

Atle forteller i programmet at han synes det er leit at hun vil avslutte forholdet og at han hadde håpet på at hun ville gi det mer tid.

Se samtalen i videoen i toppen av saken.

Uten kamera

Elisabeth forklarer til TV 2 at hun og Atle tilbrakte en helg sammen uten kameraer til stede. Da innså hun at forholdet ikke føltes riktig for henne.

AVSLUTTET FORHOLDET: Det ble ingen ferietur på Atle og Elisabeth. Foto: Skjermdump/TV 2
AVSLUTTET FORHOLDET: Det ble ingen ferietur på Atle og Elisabeth. Foto: Skjermdump/TV 2

– Etter at Atle hadde vært på besøk hos meg, så hadde vi en helg sammen hjemme hos han, før ferieturen. Da fikk vi kjenne på hvordan det var uten kamera og bare oss to, sier Elisabeth til TV 2.

– Det ble veldig tydelig for meg at vi ikke passet sammen og at Atle ikke var den personen jeg ville dele livet mitt med, sier hun videre.

Uken før de skulle reise på ferietur sammen, brøt de kontakten.

– Jeg valgte å avslutte forholdet med Atle fordi vi ikke passet sammen, sier hun.

Enige om å avslutte

Jakten-bonden Atle forteller at han også innså at de var for ulike.

– Da vi tilbrakte tid sammen uten kamera, kom det frem at vi er veldig forskjellige og tenker ulikt på flere områder. Det var først da vi var alene at vi fikk pratet ordentlig om mer private og personlige ting, sier Atle til TV 2.

Ifølge ham var de enige om å avslutte forholdet før ferieturen, som egentlig skulle være en del av TV-programmet.

– Jeg var enig med Elisabeth i at vi skulle avslutte datingen da, siden vi skjønte at vi ikke passet sammen. Jeg tror ikke ting hadde endret seg dersom vi hadde fått mer tid sammen, sier Atle.

– For meg var det helt greit at ting ble avsluttet og at det ikke ble noe ferietur. Det hadde nok blitt en klein tur, sier han.

Ulikheter

Elisabeth forteller at hun opplever at de har en ulik hverdag og fritid.

– Jeg er veldig glad i å finne på ting. Dra ut i skogen, besøke venner og familie, pusse opp hjemme, være med på nye opplevelser og oppleve nye steder. Dette er noe jeg kunne tenkt meg å gjøre med en kjæreste og. Atle gjør også mye, men jeg opplever ikke at han bruker interessene på samme måte som jeg gjør, sier hun.

Atle, som jobber som miljøarbeider og driver med hest på gården sin, er enig i at livene deres er forskjellige på noen områder.

– Elisabeth pleier å sove ut i skogen på julaften, mens jeg vil være med familien på den dagen og se juleprogrammer på TV. Jeg er nok mer tradisjonell enn henne, sier han.

– Leit

I programmet kommer det frem at Atle syntes det var leit at det endte slik mellom ham og Elisabeth.

– Jeg ble med på Jakten på kjærligheten fordi jeg ikke vil være singel, så sånn sett var det leit at det ikke fungerte mellom oss, sier han.

Jakten-bonden forteller at han hadde troen på at det kunne bli noe mellom dem da de først møttes.

– I en periode var jeg betatt av henne, og jeg så for meg at det kunne bli noe mer enn vennskap. Men da vi ble bedre kjent, så innså begge to at det stoppet der, sier han.

– Var interessert

Elisabeth, som jobber som pedagogisk-psykologisk rådgiver i Aurskog-Høland kommune, meldte seg ikke på Jakten på kjærligheten selv. Det var ei venninne som skrev frierbrevet for henne til Atle. Likevel var hun interessert i bonden.

JAKTEN-BONDE: Atle møtte ni friere på speeddate, og til slutt valgte han Elisabeth. Foto: TV 2
JAKTEN-BONDE: Atle møtte ni friere på speeddate, og til slutt valgte han Elisabeth. Foto: TV 2

– Jeg var absolutt interessert i Atle, og det var derfor jeg ble med på Jakten. Det virket som om han og jeg kunne få det fint sammen, sier hun.

De første månedene med dating beskriver hun som fine.

– Det var veldig hyggelig under gårdsbesøket og hjemme hos meg. Vi hadde en veldig bra kjemi og hadde gode samtaler. Jeg tenkte absolutt at det kunne bli noe mellom oss da, og jeg hadde det veldig bra i selskapet til Atle, sier hun.

– Han syntes det var leit at det ble som det ble, og det forstår jeg. Vi hadde begge et ønske om kjærlighet, men det ble ikke oss, legger hun til.

Avsluttet før ferieturen

TV-seerne får se at Elisabeth og Atle møtes for å snakke ut da det ikke ble noe ferietur på dem. I virkeligheten ble forholdet avsluttet én uke før dette møtet ble spilt inn.

– Vi hadde den samtalen da Elisabeth var på besøk hjemme hos meg helga i forveien, så det kom ikke som noe sjokk foran kameraene, sier Atle.

Atle og Elisabeth har ikke noe kontakt i dag.

Avsløres neste episode

Neste uke sendes sesongens siste episode av Jakten på kjærligheten, og der avsløres det hvem av Jakten-bøndene som har funnet kjærligheten.

Bonden Inger Lund (29) valgte frieren Gjermund Lien Dahl (27) til slutt, og de reiste på ferietur til Tallinn sammen. Bonden Andreas Bolset (32) valgte Cathrine Holager (30), og de reiste til Gran Canaria.

André Johansen (23) reiste til Irland med frieren Hanna Hovland (23), selv om hun tidligere hadde gitt uttrykk for at hun ikke hadde fått noen romantiske følelser for ham.

Se Jakten på kjærligheten mandag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Kjærlighet til alle mandag, tirsdag og onsdag på TV 2 Sumo.