Fredag var det klart for den fjerde av totalt seks semifinaler i denne Norske talenter-sesongen. Direkte fra H3 Arena på Fornebu utenfor Oslo kjempet ni deltagere om en plass i finalen.

Imponerte

Til slutt ble det klart at 16 år gamle Ebbe Io fra Bergen var den deltakeren som fikk flest seerstemmer.

– Du skal være så stolt over det du har levert i dag, for det var veldig bra, sa dommer Mia Gundersen da Ebbe var ferdig med sin sang.

16-åringen fremførte låten Thieves av The Beach på scenen under fredagens semifinale. Med gitaren i fanget og sin egen stemme har Ebbe imponert flere ganger i talentprogrammet.

Under audition fremførte han Radioheads «Creep», noe som fikk Mia Gundersen til å utbryte: – Du er helt spesiell!

– Jeg tror på alt du sier og alt du synger. Du har en fin særegenhet i stemmen din, og jeg tenker «Wow! Hvor skal du om noen år?», var tilbakemeldingen fra dommer Mona Berntsen etter fredagens opptreden.

Kjæresten i salen

I tillegg til å drive med musikk er Ebbe ungdomspolitiker i hjemkommunen Meland. Det ble en ekstra spesiell kveld for den unge gutten som hadde kjæresten og store deler av familien på plass i salen under kveldens sending.

Finalen i talentprogrammet går av stabelen 13. desember, der ti deltakere kjemper om seieren. Hittil har disse deltakerne sikret seg finaleplass: