I oppskriften «Lavvo-Lars» fra blogger og kokk Asbjørn Sandnes er reinsdyrkjøtt og baguette hovedingrediensen. Asbjørn Sandøy har laget oppskrift på de hjemmelagde dressingene og kremene, som kan brukes til så mangt.

Vaniljerøkt reinstek

Freses sammen med løk og vaniljesmør (se oppskrift lengre ned) til du ikke klarer å vente lengre. Ca. 200 gram per person.

Rosmarinbakt brød

1 god baguette, delt i to.

Temperer smør, finhakk rosmarin, bland, kna, stek, nyt.

Påfør godt med rosmarinolje. Stekes ca. 5 minutter på 225 grader til baguetten er sprø, saftig og gyllen.

Vaniljesmør

  • 1 kg godt smør
  • 2 vaniljestang, frøene
  • 1/2 potte fersk rosmarin
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 2 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper

Temperer smør, finhakk rosmarin, bland, kna, stek, nyt.

Rosmarinolje

  • 1/2 liter olivenolje
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1/2 ss salt
  • 1/2 ss grovmalt pepper
  • 1 neve fersk rosmarin, finhakket

Bland alt godt sammen. Godt til steking av brød, men også suveren til steking av kjøtt, fisk og grønnsaker.

Urterørte tyttebær

  • 2 kg tyttebær
  • 1 kg sukker
  • 1 pose certo
  • 2 ts timian
  • 2 ts rosmarin
  • 2 ts grovmalt svart pepper

Bland alt det tørre. Knus bærene litt med f.eks en potetstamper. Bland inn tørrstoffet. Nyt.

Tyttebærkrem

  • 1 pk lettrømme
  • 300 gram majones
  • 300 gram urterørte tyttebær
  • ¼ sitron, saften

Bland alt sammen med en slikkepott.

Hvitløksdressing

  • 1 kg majones
  • 3 pk lettrømme
  • 1/2 ss salt
  • 1 ts grovmalt svart pepper
  • 1/2 glass Idun grov sennep
  • 1 sitron, saften
  • 75 gram sukker

Blandes sammen med en slikkepott.

  • 100 gram kinesisk hvitløk
  • 1 pk persille 1 dl vann
  • 1 ss jalapenos

Kjøres til puré på kjøkkenmaskin. Bland pureen inn i resten og dressingen er ferdig!