Oppskrift av Kjøkkensjef Morten Østnor ved Nebbenes kro.

Flesk og duppe

  • 800 g lettsaltet sideflesk
  • 2 ss margarin til steking
  • 5-6 skiver kålrot
  • 1 gulrot
  • 1-2 poteter
  • vann + salt til koking
  • 1 dl fløte
  • 3 ss smør
  • salt og pepper
  • revet muskat
  • litt sukker

Duppe

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • smak til med stekefett fra flesket

1. Skrell kålrot , gulrøtter og potet og del i grove biter. Kok kålroten mør i en kasserolle med usaltet vann og hell av kokevannet. Mos kålroten, ha i fløte og smør, og smak til med salt , pepper, revet muskat og litt sukker.

2. Hvit saus : Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i 5-6 minutter. Rør om av og til.. Smak til med litt stekefett fra flesket , salt, pepper og litt muskat.

4. Skjær av svoren på flesket og skjær flesket i 1 cm tykke skiver, stek i panne til fleskeskivene på hver side i en varm stekepanne med litt smør / margarin til fkeskeskivene er sprø og gylne .

5. Visp resten / litt av av fettet fra pannen inn i den hvite sausen og smak til med salt og pepper.

6. Server med poteter .

7. Tips : Spe gjerne sausen med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.