Fristelser fra hav og land servert med søt syrlig eplesaus.

Beregn 180-200g valgfri fisk/skalldyr per foliepakke / per person.

Valgfrie grønnsaker i strimler, for eksempel:

  • gulrot
  • purre/vårløk
  • små brokkolibuketter
  • salt og grovmalt pepper
  • eventuelt tang eller friske urter
  • 1 ss mykt smør pr. porsjonspakke
  • finrevet skall og saft av sitron

En annen variant: Lag en buffét av fisk i biter og grønnsaker i strimler. Store og små kan selv velge fisk, grønnsaker og lage sin egen «fiskepakke». Hver og en legger det de ønsker på doble aluminiumsfolieark smurt med smør. Dryss over litt krydder og eventuelt litt ekstra smør.

Pakk sammen og legg på rist på varm grill, legg over lokk, eller stek i varm stekeovn ved 125-150 grader i 20-25 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskebitene og grønnsaker. Fiskebiter kan gjerne være litt store og grønnsakene i tynnere strimler, da blir alt ferdig på likt.

Syrlig eplesaus til 4 personer

  • 3 dl eplejuice
  • 2 faste epler
  • 1 ½ -2 dl crème fraîche
  • salt og pepper
  • 1/2-1 ts sukker (kan sløyfes)
  • finhakket gressløk/vårløk

Kok opp eplejuice, tilsett eple i terninger og la eplebitene trekke 1-2 minutter i eplemosten til de er knapt møre. Ta opp epleterningene. Kok eplejuicen inn til det halve. Tilsett créme fraîche og kok til sausen tykner.

Sausen kan lages i god tid før hovedretten lages. Ta den med ut i en beholder/kasserolle som kan settes på bålet/grillen for å holdes varm mens fiskepakken lages.

Tilsett de kokte epleterningene i sausen sammen med hakket gressløk rett før servering. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.