HUset sto ferdig bare måneder etter at ida døde:

«Nilsi» slipper å bo alene i det nye huset

SKAVLAN, TV 2: Nils-Ingar «Nilsi» Aadne (37) ser lysere på livet for hver dag som går, ved hjelp av jobb og gode samboere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå over ett år siden komiker Nils-Ingar Aadnes liv ble snudd på hodet.

I et mosjonsløp fikk samboeren Ida Eide hjertestans, og døde brått etter bare noen timer på Ullevål sykehus.

Aadne ante at noe var galt da samboeren ikke var å finne på et digitalt tracking-system.

Han skulle følge med på hvordan det gikk for kjæresten i konkurransen. Trettiåringen var da på vei til sykehuset i helikopter.

Se Nils-Ingar Aadne fortelle om tiden etter samboerens dødsfall på Skavlan TV2 lørdag kl. 22.30 og TV 2 Sumo nå.

Bor i huset de kjøpte sammen

«Nilsi» hadde vært singel i mange år før han traff Ida Eide. Etter en stund som kjærester begynte de å planlegge framtiden sammen for alvor.

– Vi kjøpte hus og planla framtiden og jeg så for meg det og å jobbe videre som komiker. Det var bra, forteller Aadne.

Det har vært tøft å forestille seg framtiden uten kjæresten for Aadne. Likevel har han valgt å beholde huset de skulle overta sammen. Der bor med han med Eides familiemedlemmer.

– Foreløpig bor jeg sammen med Idas søster og kjæresten hennes. I det huset, sier han.

– Hvordan føles det?

– Det er veldig fint. Vi hadde jo ikke overtatt det. Huset var ferdig bare noen måneder etter at dette skjedde. Vi har jo akkurat lært at man ikke trenger å planlegge for så lang tid, så hvis det føles ålreit nå så gjør vi det.

FØLER FRAMGANG: Komiker Nils-Ingar Aadne prøver sakte men sikkert å tenke langsiktig og positivt etter at kjæresten Ida Eide døde brått i fjor under et mosjonsløp på Jessheim. Foto: Pernilla Thelaus/ Skavlan
FØLER FRAMGANG: Komiker Nils-Ingar Aadne prøver sakte men sikkert å tenke langsiktig og positivt etter at kjæresten Ida Eide døde brått i fjor under et mosjonsløp på Jessheim. Foto: Pernilla Thelaus/ Skavlan

– Det er andre ting i livet

Med god støtte fra kollegaer, har det vært fint for Aadne å komme tilbake i arbeid som komiker. Han prøver å unngå tankene på mye på hvordan livet hadde sett ut hvis kjæresten fremdeles hadde vært i live.

– Jeg prøver å ikke henge meg opp i det bildet av hvordan det hadde vært for mye. Det er jo liksom i triste og tunge stunder: «Nå skulle hun vært her. Nå kunne vi gjort det og det. Nå hadde hun sagt det og det...», sier han.

Å tenke på å få seg kjæreste er ikke noe Aadne prioriterer med det første. Likevel føler han at han kan klarer å se framover.

– I starten var det sånn at jeg ikke visste hva som skjer i morgen. Det får jeg ta i morgen. Men så går det bedre og bedre, og jeg klarer å se lenger og lenger framover. Kanskje fordi man merker at det er andre ting i livet som må hentes fram som er fint, sier han.

Selv om Aadne kjenner på framgang etter det tøffe tapet, blir ikke jula slik den pleide å være.

– Jeg vet ikke om jeg gleder meg så innmari mye mer i år. Jeg må si det, forteller han.