Oppskriften er fra restaurant Skihytta i Trysil.

Elgkarbonader

4-6 personer

  • ca. 1 kg grovkvernet elgkjøtt
  • 100-150 kvernet spekk
  • 1 egg
  • Viltkrydder, salt og pepper

Bland sammen og form til karbonader og stek i panne med litt smør.

Server med potetmos, tyttebærkrem og soppsaus.

Tyttebærkrem

Bland sammen rømme og lettsukret tyttebær. Smak til med litt salt, pepper og tørket eller finhakket frisk timian.

Soppsaus

  • Surr finhakket løk i smør i en stekepanne.
  • Tilsett sopp i biter og stek til ”soppvæsken” er fordampet.
  • Tilsett rømme (gjerne Rørosrømme eller Seterrømme) eller matfløte.
  • Kok opp og la trekke til sausen tykner.
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt knust einebær, timian eller viltkrydder.

«Suppegjøk» (suppe i brødbolle)

Bak store rundstykker og bruk de som suppebolle. Eller gjør som på skihytta og del et ferskt brød i to på midten.

Trykk ned innmaten i brødet. Fyll på med ønsket suppe. Server straks.

Forslag til supper: Tomatsuppe, blomkålsuppe, brokkolisuppe, soppsuppe, gulasjsuppe eller den suppen du ønsker.

Skihytta Trysil gulasjsuppe

4-6 personer

  • Ca 400g rent kjøtt fra okse, elg, rein, hjort eller lam
  • Smør til steking
  • 2 løk, grovhakket
  • Ca 1 dl tomatpuré
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 poteter i små terninger
  • 2 røde paprika i små terninger
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • ½ grovhakket purre
  • Ca 1 l kraft eller fond som er tilsatt vann
  • 1 ts karve
  • Salt, pepper

Del kjøttet i ”suppe"-terninger og stek det i smør. Tilsett løk og la det surre med kjøttet et par minutter. Ha i tomatpuré, vend om og la frese i 2-3 min før resten av ingrediensene tilsettes.

Kok opp og la trekke i 20-30 min til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Fyll suppen over i brødet, legg i en klatt rømme og pynt med persille.