Årets beste julekalendere til både store og små

TV 2 hjelper deg: Godteri som får tungen til å brenne, gourmet-popkorn, treningstips og pisk er bare noen av tingene man finner i årets julekalendere til voksne.

Desember er rett rundt hjørnet og snart skal vi telle ned dagene til jul. Vi har testet seks julekalendere til voksne og fire lekekalendere til barn for å finne ut hvilke som er verdt å kjøpe.

Se TV 2 hjelper deg gratis på TV 2 Sumo!

Det voksne testpanelet består av skuespiller og komiker Henriette Steenstrup, Youtuber og reporter Dennis Vareide og bloggeren Marna Haugen. De er alle enige om at en julekalender bør inneholde produkter man faktisk får bruk for.

Det er fjerdeklassingene Matilde, Emma, Marius og Olander som skal vurdere årets lekekalendere for barn.

Alt fra sokker til erotikk

Testpanelet vårt aner ingenting om hvilke kalendere som skal vurderes. De tester Popkorn-kalenderen Jingle Bell Pop, julekalenderen for sofapoteter, Rituals, strømpekalender, Jingle Balls fra Chili Klaus og den erotiske kalenderen fra Orion.

Foto: Emma-Marie B. Whittaker
Foto: Emma-Marie B. Whittaker

Kalenderen fra Chili Klaus kommer med godteri med varierende chilistyrke. Dennis Vareide begir seg ut på den nest sterkeste.

– Jeg kjenner at jeg blir litt barnslig når jeg ser på deg, for jeg synes det er veldig gøy å se andre lide, forteller Haugen ivrig til Vareide.

For Steenstrup derimot, falt den ikke i smak.

– Vondt er det. Sterkt er det. Jeg blir litt forbannet og jeg skjønner ikke poenget. Skal man gi julekalender til folk man synes er kjipe, spør hun engasjert.

Noe av snopet i kalenderen fra Chili Klaus gir litt av en opplevelse. Foto: Riisnæs/Husøy
Noe av snopet i kalenderen fra Chili Klaus gir litt av en opplevelse. Foto: Riisnæs/Husøy

Kalenderen havner sist med terningkast tre, etterfulgt av kalenderen for sofapoteter som får terningkast fire. Den gir nye treningsforslag hver dag for en aktiv desember.

– Det er sånn hint du kan gi til kjæresten din, sier Steenstrup med et smil om munnen.

Tre av kalendere når nesten til topps

Popkorn-, strømpe-, og den erotiske-kalenderen deler andreplassen. I popkornkalenderen rulleres det på seks forskjellige smaker av gourmet-popkorn, som salt karamell og cheddar. Steenstrup tenker at den kanskje er bedre for barn, men resten av testpanelet er ikke enig.

Strømpekalenderen gir et nytt par fargerike sokker hver dag frem til julaften. Haugen synes at kalenderen er kjempeartig.

– Det er jo en hel måned uten å stresse med sokker.

Orion sin erotiske kalender kommer med diverse sexleketøy, massasjeprodukter og soft-bondage.

Testpanelet får seg en god latter når de åpner kalenderen fra Orion erotikk. Foto: Riisnæs/Husøy
Testpanelet får seg en god latter når de åpner kalenderen fra Orion erotikk. Foto: Riisnæs/Husøy

– Det følger med batterier, det skal de ha, forteller Steenstrup til et lattermildt testpanel.

Men det er julekalenderen fra Rituals som stikker av med seieren. Den inneholder ulike velduftende produkter som duftlys, parfyme, dusjsåper, kremer og mer.

Den er en soleklar favoritt hos damene som begge gir den terningkast seks, mens Vareide gir kalenderen terningkast fem.

– Det er kanskje ikke den jeg personlig hadde valgt, men med panelet kan jeg si meg enig i at den er best. Men det skulle vært noen sokker eller litt popkorn i den, forteller Vareide med et smil.

Delt seier

Barna tester julekalenderne Playmobile Horse Farm, Lego City, L.O.L Surprise og Vitenwahl. Kalenderen fra Playmobile kommer med forskjellige figurer som skal bygges hver dag og til slutt skal det bli en hestegård.

Barna gleder seg veldig til å åpne alle kalenderne. Foto: Martin Habbestad
Barna gleder seg veldig til å åpne alle kalenderne. Foto: Martin Habbestad

– Bruksanvisningen er egentlig ikke så veldig bra. Den er litt vanskelig å forstå, forteller Emma.

Playmobile Horse Farm havner sist med terningkast fire. De likte innholdet, men det var ikke så lett å bygge de ulike delene. Lego City er også en kalender som inneholder ulike deler som skal bygges.

– Den har mange morsomme figurer, forteller Matilde.

Barna er enige om at den var lettere å forstå enn kalenderen fra Playmobile, og dermed havner den på andreplass med terningkast fem. Det blir nemlig delt seier på kalenderne fra Vitenwahl og L.O.L Surprise.

Julekalenderen fra Vitenwahl inneholder 24 vitenskapelige ting, og det finnes Youtube-videoer som forklarer alle eksperimentene. Det er alt fra astronaut-iskrem til en kjempeballong.

Foto: Martin Habbestad
Foto: Martin Habbestad

– Jeg kan ikke tro at astronauter spiser sånt! Hvis det er godteri for dem, så tror ikke jeg at jeg vil dra til månen, utbryter Matilde.

Barna likte variasjonen i Vitenwahl.

Kalenderen fra L.O.L Surprise kommer med en dukke og mye forskjellig tilbehør til den. Testpanelet likte at det var veldig mange plagg og at mye hørte sammen.

Julekalendere til barn:

Det blir delt seier på Vitenwahl og L.O.L Surprise
Det blir delt seier på Vitenwahl og L.O.L Surprise

Julekalendere til voksne:

Rituals er den klare favoritten, men strømpekalenderen, popkorn og Orion erotikk havnet ikke langt bak.
Rituals er den klare favoritten, men strømpekalenderen, popkorn og Orion erotikk havnet ikke langt bak.