Suppe

  • Ca 300 g frisk spinat eller 2 pk frossen spinat, eller en blanding av frisk og frossen. Grønnkål kan også brukes.
  • Det grønne av 1/2 stor purre
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 2-3 ss Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
  • 6-7 dl kyllingkraft/buljong
  • salt og pepper
  • revet muskatnøtt
  • revet parmesan (kan sløyfes)

Skyll godt av frisk spinat, brekk av de groveste stilkene eller bruk halvtint frossen spinat.

Finhakk løk, purre og hvitløk og surr myk i margarin. Tilsett spinat og eventuelt grønnkål og «røre-stek» i 1-2 min. Hell på kyllingkraft, kok opp og la småkoke i 5-10 min.

Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Vil du ha en kremet suppe tilsett 1-2 dl matfløte og la koke i suppen 5-10 min. Eller rør inn myk kremost naturell eller med urter.

Anrett suppen i dype tallerkener og server med halvkokte egg (kok i 10-12 min og avkjøl i kaldt vann før de skrelles).

Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevn med maisennamel utrørt i litt kald kyllingbuljong.

Bakepulver-rundstykker

  • 50 g smeltet Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
  • 2 dl melk
  • 250 g sammalt hvete
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker

Varm stekeovn til 200 grader.

Rør sammen til en smidig deig. Kjevle ut til ca. 2 cm tykk leiv, stikk ut «boller» med hjelp av et glass. Sett på bakepapirkledt stekebrett. Stek i varm stekeovn i 12-15 min.