Wenche og Monica Csango lager andesandwich med hoisinsaus og søtsur agurksalat. Til dessert serveres det brownie med vaniljeis, marengs, sjokolade og nøtter.

Oppskriften er hentet fra Csangos kokebok «Tatt på fersken – syndig godt».

Andesandwich med hoisinsaus og sursøt agurksalat

Til 4 personer

  • 1-2 baquette delt i fire porsjonsstykker, hver bit 10-12 cm lange
  • 4 andelår
  • olje til steking
  • pepper
  • 3 ss majones
  • 1 ss hoisinsaus
  • 1 ts srirachasaus (sterk chilisaus)

Agurksalat:

  • 1 agruk
  • ½ dl riseddik
  • 2 dl sukker
  • sesamfrø

Begynn med agurksalat. Høvle agurk i skiver, legg i en bolle. Kok opp riseddik og sukker og hell over agurkskivene og sett i kjøleskapet.

Varm stekeovnen til 190 grader. Legg andelårene i en passende ovnspanne/ildfast fat med 2-3 ss olje. Dryss salt og pepper på andelårene og legg i ovnspanne/ildfast fat. Stek i ca. 35 min, snu lårene noen ganger under stekingen. Skinnet skal bli gyllenbrunt.

SANDWICH: Smakfull sandwich med and, hoisinsaus og agurksalat. Foto: Line Dammen
SANDWICH: Smakfull sandwich med and, hoisinsaus og agurksalat. Foto: Line Dammen

Bland sammen majones, hoisinsaus og srirachasaus.

Når andelårene er ferdig stekt, plukk kjøttet fra benet. Behold skinnet og kutt i små biter og bland med andekjøttet.

Snitt baquette på langs og smør hoisinmajonesen. Legg i andekjøtt og agurksalat (uten eddiklake).

Brownie med vaniljeis, marengs , sjokolade og nøtter

  • 250 g sjokolade (gjerne en blanding av mørk og lys sjokolade)
  • 150 g mykt smør
  • 125 g brunt sukker
  • 125 g hvitt sukker
  • 2 egg
  • 50 g kakao
  • 100 g hvetemel
  • 1 krm/knivsodd salt
  • eventuelt en «håndfull» valnøtter

Til servering: marengs, sjokoladesaus og nøtter.

Varm stekeovn til 180 grader. Smelt halvparten av sjokoladen i en kasserolle på svak varme eller over vannbad. Hakk opp resten av sjokoladen, den skal i deigen litt senere.

Rør smør og sukker til en jevn masse, tilsett ett og ett egg og visp sammen til en luftig konsistens. Sikt inn kakao, hvetemel og salt, vend lett sammen.

Tilsett den smeltede sjokoladen og vend lett sammen (bruk en slikkepott). Vend inn den hakkede sjokoladen og eventuelt hakkede valnøtter.

Hell deigen i en liten langpanne eller firkantet brownies form, ca 20x20 cm, kledd med bakepapir. Stek på nederste rille i ca 20 min.

Legg brownies på et fat, fordel over vaniljeis, marengs, sjokoladesaus og nøtter (kan sløyfes).

BROWNIE: Deilig brownie med marengs, sjokoladesaus, nøtter og vaniljeis. Foto: Line Dammen
BROWNIE: Deilig brownie med marengs, sjokoladesaus, nøtter og vaniljeis. Foto: Line Dammen