Reker i kokoskremsaus smaksatt med chili, lime, ananas og bananer

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør/olje
  • 2 paprika (velg forskjellig farge)
  • 2 stilker selleri
  • 1 rød chili og
  • 1-2 ts finhakket frisk ingefær
  • 2-3 ts karri
  • 1 boks kokosmelk
  • ½ -1 ss maisennamel rørt ut i litt vann
  • saft og finrevet skall av 1 lime
  • salt, pepper og ørlite sukker
  • 1 frisk ananas
  • 2 bananer
  • ½ - ¾ l rensede reker (kylling kan brukes eller vegetarisk)

Rens og finhakk løk og hvitløk og la surre i smør/olje i en wok eller stekepanne til løken er blank. Tilsett finhakket rød chili (uten frø), paprika i strimler, stilkselleri i biter og la surre ca. 1 min. Tilsett karri og kokosmelk og eventuelt ananaslake hvis du bruker hermetisk ananas. Kok opp og la sausen trekke i 2-3 min. Jevn med maisennamel rørt ut i litt ananaslake eller vann. Smak til med sukker og salt.

Skjær ananas i biter og banan i skiver og tilsett i sausen sammen med renset reker rett før servering.

Server med ris eller brød og en grønn salat.

NB! Retten bør ikke koke etterat rekene er tilsatt.