I anledning verdens grøtdag 23. oktober, har Wenche invitert Arne Brimi i studio. Sammen lager de byggrynsgrøt på tradisjonelle og nye måter.

Bløtlegg 1 ½ - 2 dl byggryn i 6-7 timer.

Kok oppbløtte byggryn i 6 dl eplejuice i 30-40 min, til grøten tykner og byggryn er myke. Rør om en gang i mellom slik at det ikke legger seg ved bunnen. Smak til med salt.

Vaniljestang eller hel kanel kan kokes sammen med grøten.

Eplejuice kan byttes ut som med vann eller melk og litt av bløtevannet.

Forslag til hva som serveres på grøten, salt og søtt.

Til et helt måltid, start med en porsjon grøt med salt tilbehør og avslutt med søtt tilbehør.

Her kommer noen forslag:

  • Terninger av norske epler og pærer
  • Finhakket spekemat
  • Sprøstekt bacon
  • Lettstekte pinjekjerner eller hakkede nøtter
  • Revet ost
  • Honning og epleterninger
  • Tørket eller frisk frukt i biter og hakkede nøtter
  • Müsli med bær drysset over grøten
  • Finrevet brunost
  • Rosiner, nøtter, honning og kanel

Kun fantasien som setter grenser!

Glutenfri havregrøt

Havregrøt av glutenfrie havregryn kokes etter anvisning på posen. Kan kokes med vann, eplejuice eller melk.

Havregrøt trenger noen saltkorn for å få den rette smaken. Hel vaniljestang eller kanelstang kan også kokes sammen med havregryn.

Tilbehør, valgfritt som til byggrynsgrøt.