ENEGGEDE TVILLINGER: Berit Ivy Junge og Kirsti Junge Hansen er eneggede tvillinger.
ENEGGEDE TVILLINGER: Berit Ivy Junge og Kirsti Junge Hansen er eneggede tvillinger. Foto: Privat

Farmen-Berit og tvillingsøsteren ble adoptert til Norge: – En stor kontrast til livet vi kunne hatt

Berit Ivy Junge (31) mener hun og tvillingsøsteren Kirsti Junge Hansen (31) trakk vinnerloddet da de fikk en felles oppvekst i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Berit Ivy Junges (31) beste venninne på Farmen-gården, Stine Alice Claussen-Væringstad (22), røk ut sist søndag, har 31-åringen sittet i storbondestolen på Lundereid.

Tilbake i 2019 innrømmer nordmøringen at det er spesielt å se seg selv i en slik rolle på TV.

– Det er innmari rart. Å bli storbonde var ikke et mål eller et behov jeg hadde. Stine måtte nesten overtale meg til å ta muligheten om jeg eventuelt skulle få den, forteller hun til TV 2.

Hun er glad for at hun til slutt ga etter.

– Jeg er kjempeglad for å ha fått den muligheten! Det var mye ansvar, men utrolig lærerikt. Jeg fikk utfordret meg selv, noe som var en stor del av hvorfor jeg meldte meg på, forklarer Berit.

Takker søsteren

Etter flere uker uten kontakt med omverdenen, er politibetjenten veldig glad for å være hjemme på Averøya i Møre og Romsdal.

– Å se familien min igjen, da spesielt mamma, pappa og søsteren min, var helt fantastisk. Det er jo dem jeg har savnet mest når jeg har vært borte, forteller hun.

Det er egentlig tvillingsøsteren Kirsti Junge Hansen (31) som skal ha æren for at Berit til slutt endte opp på Farmen.

– Jeg meldte på meg selv, men jeg hadde ikke tenkt å dra på intervjuet jeg ble kalt inn til. Kirsti var mektig engasjert, leste seg opp på Kragerø, ting jeg måtte lære og ikke minst: Ordnet alt det praktiske med hus og regninger slik at jeg kunne reise bort i elleve uker uten bekymringer, forteller Berit.

Et spesielt bånd

Berit og Kirsti er eneggede, og helt fra de var bittesmå har de merket at det er en helt spesiell relasjon mellom dem.

– Det er veldig vanskelig å forklare, begynner hun.

BESTEVENNER: Kirsti Junge Hansen og Berit Ivy Junge har alltid vært svært nært knyttet til hverandre. Foto: Privat
BESTEVENNER: Kirsti Junge Hansen og Berit Ivy Junge har alltid vært svært nært knyttet til hverandre. Foto: Privat

– Det er sånne enkle ting, som at jeg fikk vondt i magen om hun gruet seg til noe – og omvendt, fortsetter hun.

31-åringen poengterer at det nok høres litt klisjéaktig og banalt ut for andre, at de føler det den andre føler, men én konkret hendelse har overbevist henne om at det å være tvilling innebærer noe mer.

– Da Kirsti gikk høygravid med sin andrefødte, Jakob , bråvåknet jeg klokken 05.05 flere dager på rad uten å skjønne hvorfor. Noen dager senere, nøyaktig klokken 05.05, gikk vannet hennes, forteller hun.

Ble adoptert

Søstrene bor kun ett minutt unna hverandre, og stiller opp for hverandre uansett hva – og når – det måtte være.

– Vi er søstre, men samtidig også bestevenninner. Vi er sterkt knyttet, så det var veldig vanskelig for Kirsti da jeg var så lenge borte på Farmen, forteller Berit før hun legger til:

Se dette innlegget på Instagram

Trofast bestevenn 💓

Et innlegg delt av Berit Ivy Junge (@berit.ivy)

– For meg var det enklere, siden jeg levde i den berømte «Farmen-bobla». Hun følte nok at hun hadde mistet meg litt, men likevel skrev hun god natt til meg hver eneste kveld, bedyrer hun.

At begge søstrene skulle vokse opp sammen på Norges vestkyst er langt ifra noen selvfølge. Tvillingene ble nemlig adoptert fra Filippinene da de var knappe elleve måneder gamle.

– Vi har jo vunnet i lotto som fikk lov til å komme til Norge begge to, konstaterer Berit.

Trakk vinnerloddet

Else Gjerde og Jakob Arve Junges ønske om å adoptere to barn skulle bli Kirsti og Berits vinnerlodd.

– Vi har hatt en veldig fin oppvekst. Det er en stor kontrast til det livet vi kunne hatt, bedyrer Berit.

– Tenker du noen gang på hvordan livet hadde vært dersom du ikke havnet i Norge?

– Tanken har streifet meg, men samtidig så vet vi ikke om noe annet. Livet i Norge er livet vårt, forklarer hun.

– Det var spesielt

Til forskjell fra mange andre adoptivbarn har Berit og Kirsti møtt sin biologiske familie. Som 12-åringer reiste de og foreldrene tilbake til barnehjemmet søstrene ble adoptert fra.

Den biologiske familien bodde like ved, og hadde fått nyss i at jentene skulle komme. Det endte med at de møtte sin biologiske mor, far, bestemor og tre søsken.

– Det var nok et sterkere møte for foreldrene våre og den biologiske familien enn for oss. Vi var jo så små, og forsto det nok ikke helt. Men jeg husker det var spesielt å se at de menneskene i rommet lignet så mye på meg, forteller hun.

Kjenner ikke på savn

Gjenforeningen foregikk på barnehjemmet. Familien fra Averøya var veldig enige om at et møte hjemme hos den biologiske familien fort kunne blitt for overveldende.

– Vi var veldig bestemte på at vi ville møtes på nøytral grunn. Mange av familiene i området lever i fattigdom, og husene de bor i ligner blikkbokser. Det kunne fort blitt for mye å ta innover seg som 12-åring, forklarer Berit.

I dag er hun glad for at hun har gjort det, og tror nok ting hadde vært annerledes om ikke.

– Jeg hadde sikkert hatt mange flere spørsmål om det møtet ikke hadde funnet sted. Samtidig, så kjenner jeg ikke på et savn. Jeg har mitt liv og min familie her i Norge, sier hun.

Se Farmen tirsdager, onsdager og søndager på TV 2 og TV 2 Sumo.