Derfor valgte Miriam å trekke seg fra Jakten på kjærligheten

Etter å ha vært én dag på gården til Jakten-bonden André Johansen (23), valgte Miriam Sandvik (22) å reise hjem.

I mandagens episode av Jakten på kjærligheten får alle bøndene besøk av frierene på sine gårder.

Bonden André Johansen (23) har invitert med seg Hanna Hovland (23), Ida Rise (24), Signe-Christine Forberg Lillerud (21) og Miriam Sandvik (22) til sitt hjemsted i Målselv i Troms.

Etter at damene har funnet seg til rette på gården og de skal begynne å lage middag sammen, tar Sandvik han til side og ber om en prat.

– Jeg har fått sykdom i familien, så da må jeg egentlig dra nå, sier hun til Jakten-bonden.

Frieren forteller at hun ikke har lyst til å reise hjem.

– Jeg har ikke lyst til å trekke meg, fordi jeg føler at det vi hadde, den kjemien, har vært veldig bra, sier hun i programmet.

Johansen virker til å være nesten i tårer når hun bakker bagen og drar.

– Jeg ser at det kunne vært noe bra mellom oss, så jeg synes det er kjedelig. Det er sårt, og jeg har ikke lyst til at hun skal dra, sier han i programmet.

Se video fra hendelsen i toppen av saken.

Todelt årsak

Sandvik hadde vært kun én dag på gården i Måselv, da hun valgte å reise hjem. Til TV 2 forklarer hun at det var en todelt årsak til exiten.

– Jeg måtte i hovedsak reise hjem fordi jeg eier en hundebarnehage og butikk, og noen i familien min skulle jobbe der da jeg var borte, men hun ble syk. Siden jeg eier stedet, så måtte jeg jobbe selv, sier hun på telefon til TV 2.

– I tillegg fikk jeg kalde føtter, siden jeg synes det var litt mye med TV-innspillingen. Det var en spesiell setting, så da tenkte jeg at det var best å reise hjem, sier hun videre.

Ifølge Sandvik informerte hun Jakten på kjærligheten-produksjonen om situasjonen før hun kom til gården.

– Jeg visste at vikaren min var blitt syk et par dager før jeg reiste til André, men vi ble enige om at jeg skulle dra dit og prøve å finne en løsning i siste liten, sier hun.

– Vanskelig

22-åringen fant derimot ingen løsning, og i løpet av den første dagen på gården bestemte hun seg for å trekke seg.

– Jeg syntes det var vanskelig å reise hjem. Vi hadde det veldig fint den ene dagen, og vi hadde mange felles interesser. Da jeg kom til gården hans, så jeg at han hadde det livet som jeg alltid har drømt om, sier hun.

Sandvik, som er fra Kongsvinger, men bor og jobber i Oslo nå, fant raskt tonen med Jakten-bonden. Allerede på gruppedaten kysset de.

– Det ble mye følelser da jeg måtte dra, siden vi likte hverandre godt fra starten. Jeg ble også gode venner med de andre frierne, så det var trist. Alle gråt da jeg reiste, sier hun.

Har angret

Jakten-frieren innrømmer at hun har angret litt på valget om å reise hjem.

– I ettertid tenkte jeg mye på hva de andre gjorde og om André hadde byttet meg ut. Jeg angret der og da, men samtidig så måtte jeg reise hjem, sier hun.

Slik reagerte de andre frierne på at Miriam Sandvik reiste hjem:

– Trist

Jakten-bonden André Johansen forteller til TV 2 at han også syntes det var synd at hun valgte å reise hjem.

– Det var veldig trist, siden vi hadde mye til felles, og jeg hadde håpet at vi skulle få bedre tid og bli bedre kjent. Men jeg forstår at jobben kommer først, så jeg aksepterte det, sier han på telefon til TV 2.

I programmet gir Johansen uttrykk for at Sandvik var hans favoritt blant frierne.

– På det tidspunktet var hun på en måte min favoritt. Hun var den som jeg hadde et ekstra godt øye til, bekrefter han.

Enklere å flørte

Til tross for at favoritten reiste hjem, var Johansen bestemt på at han ville fortsette å bli kjent med de tre andre damene.

– Jeg hadde tre andre flotte damer hos meg, så jeg gikk ikke i kjelleren av den grunn. På en måte ble det litt lettere da Miriam dro, siden da var det en mindre å forholde seg til, og da var det enklere å flørte litt, sier han.

Det fikk ingen alvorlige følger for produksjonen da Sandvik valgte å reise hjem.

– Det er alltid synd når en frier trekker seg, men det er noe vi har tatt høyde for i produksjonen og vet at kan skje i en sesong av Jakten på kjærligheten. Det kan være ulike grunner til at en frier ønsker å trekke seg, og vi er i god dialog med den aktuelle frier, så vi vet det er en gyldig grunn, sier Unn Grethe Berge, som er presseansvarlig for Jakten på kjærligheten i TV 2.

Se Jakten på kjærligheten mandag på TV 2 og TV 2 Sumo.