For de som ikke tåler melk kan osten sløyfes og melken byttes ut med vann. Smør kan byttes ut med olje eller melkefri margarin.

Denne oppskriften gir ca. 24 horn.

Deig:
• 6 dl melk
• 150 g smør/margarin
• 50 g gjær
• 1 ts salt
• 1-2 ts sukker
• 400 g (ca. 7,5 dl) fin sammalt hvete
• ca 550 g hvetemel (ca 1 l)

Fyll:
• ca 2 dl krydret tomatsaus, ev. ketchup uten tilsatt sukker smakt til med 1-2 ss pizzakrydder/oregano
• 200-300 g strimlet kokt skinke
• 300-400 g revet ost
• egg til pensling og revet ost til dryss

Varm opp melk og smør til fingervarmt. Hell over i en bakebolle, tilsett gjær (fersk gjær smuldres opp i melken), mel, sukker og salt . Elt sammen til en glatt smidig deig som slipper bakebollen. Dekk til og sett til etterheving i ca. 1 time.

Ta deigen ut på et melet bakebord med litt mel eller «smør» hendene og bakebordet med litt smør eller olje (spesiellt viktig når du baker glutenfritt!). Del deigen i 2-3 emner. Bruk et kjevle og form hvert av emnene til en sirkel. Del opp i «bløtkakestykker»/trekanter.

Legg litt tomatsaus, revet ost og skinke på den bredeste delen og rull sammen fra denne delen. Sett på bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i ca. 45 min. Pensle med egg/vann og dryss over revet ost og stek i varm stekeovn på 225 grader i 12-15 min. Steketid er avhengig av størrelsene på hornene.