Truls Svendsen mistet moren: – Skulle ønske hun fikk møte min datter Eva

SENKVELD: Truls Svendsen (46) forteller at han kjenner ekstra på savnet etter at han ble far: – Skulle gjerne hatt henne her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld er den tidligere Senkveld-reporteren gjest i sofaen hos Helene og Stian. Her forteller han blant annet om sin mor, som han mistet da han var 21 år gammel.

Se Senkveld med Helene og Stian på TV 2 fredag klokken 22.15, eller på TV 2 Sumo.

Moren hadde vært syk i en lengre periode, og døde bare 48 år gammel. Da Svendsen ble pappa til en jente i mai, var det ikke tilfeldig at hun ble kalt Eva.

– Jeg har alltid tenkt at hvis jeg noen gang fikk en datter, ville jeg kalle henne opp etter min mamma, forteller TV 2-programlederen.

– Min mamma gikk bort i 1994, jeg var 21 år og hun var bare 48. Jeg har alltid håpet at hvis jeg traff ei som jeg fikk en jente med, så ville hun være med på det, og det var hun. Derfor heter hun Eva Svendsen Smith. Det er veldig koselig, forteller TV 2-programlederen.

Større savn

Etter at han selv ble pappa til lille Eva i mai, har han kjent ekstra på savnet etter moren.

– Jeg har jo savnet henne hele tiden. Det er 25 år siden, og savnet er jo der, men det går gradvis litt bort. Men det er klart at da hun plutselig kom, gikk tankene: «Tenk om Eva hadde fått møte Eva», sier Svendsen.

– Sånne ting kjenner jeg jo på, det er det ingen tvil om. Det er sånne store livshendelser hvor man tenker: «Åh, søren at hun ikke bare var her og fikk oppleve det». Men livet er som det er, og det går jo fint, men du har helt rett, jeg skulle gjerne hatt henne her.

Trodde ikke han skulle bli far

Det er første gang 47-åringen blir pappa. Gleden var derfor stor da kjæresten Charlotte Smith (31) ble gravid.

– Det er jo fantastisk at det har skjedd, sier Svendsen oppglødd.

– Jeg hadde egentlig belaget meg på at det ikke ble noe barn. Men heldigvis kom hun. Dagene er fylt med kjærlighet og logistikk.

Svendsen, som tidligere har vært programleder for en rekke programmer på TV 2, er for tiden aktuell med tredje sesong av «Truls à la Hellstrøm» sammen med stjernekokken Eyvind Hellstrøm (70).

Denne sesongen skal duoen utforske råvarer i verdensklasse på blant annet Færøyene, Peru, London og Oslo.