Oppskriften er nok til 2 porsjoner

Til fisken trenger du:

  • 360 g brosme- eller torskefilet
  • Grovsalt til salting
  • Solsikkeolje til steking
  • 1 ss smør til steking

Temperer og del brosmefileten i to, forvarm en stekepanne.

Stek fisken på presentasjonssiden til gyllenbrun farge og ha i 1 ss smør. Snu fisken og øs godt med smør over. Klem over litt sitronsaft.

La den steke i 1-2 minutter i smøret før du tar den ut og hviler den på et klede på benken.

Spisskål:

  • 1 spisskål
  • 4 tynne skiver smør på ca 20 g hver
  • Salt
  • 1 sitron
  • Sprøstekt løk
  • Karse

Del spisskål i to og bak på 160 grader med en smørskive over og under.

Bak til kålen er helt mør.

Stek den så i stekepanne til gyllenbrun farge, del i to igjen og ha på litt maldonsalt.

Topp med sprøstektløk og karse.

Syltet løk:

  • 2 delikatesseløk eller en liten rødløk
  • 1 dl eplecidereddik
  • ½ dl sukker
  • 1 dl vann

Kok opp laken og legg enten tynne skiver rødløk eller ¼ båter av delikatesseløken i laken og kok opp. La løken kjøle seg ned i syltelaken.

Blåskjellsaus:

  • 2 dl blåskjellkraft
  • 2 dl kremfløte
  • Maizena til jevning
  • 1 stilk selleristang
  • ½ grønt eple
  • 5 g kuttet gressløk
  • 500 g blåskjell - plukket
  • 2 syltet delikatesseløk eller ½ syltet rødløk i skiver

Kok sammen blåskjellkraft og fløte, reduser litt og jevn om du trenger.

Smak til med litt sitronsaft hvis ønskelig.

Kutt epler og selleristang i biter og ha i sausen, vend i blåskjell og gressløk helt til slutt.

Anrett, server og NYT.