Oppskrift til en langpanne.

NB: Oppskriften kan deles i tre og stekes i en stor springform (26 cm).

Du trenger:

6 store egg
5 dl nøytral olje (solsikke eller raps)
500 g sukker
4 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 ts muskat, malt/finrevet
1 ss natron
1 ss bakepulver
650 g hvetemel
800 g revet gulrot
2 fint revne epler

Ostekrem:
400 g mykt/romtemperert smør (ikke smeltet!!)
800 g kremost naturell, myk/romtemperert, eller kremost med appelsismak
Ca 1 kg melis
1 ½ ss vaniljesukker
evt. saft fra ½ sitron

Ta ut smør og kremost i god tid før bakingen, slik at det blir mykt. Gjerne dagen i forveien.

Sett stekeovnen på 180 oC før du lager deigen.

Mål opp alle ingrediensene, riv gulrøtter og epler.

Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin til massen blir lys. Sikt i hvetemel og resten av de de tørre ingrediensene. Vend røren lett sammen med en slikkepott, til mel og krydder har løst seg opp. Vend inn revne gulrøtter og epler helt til slutt.

Kle en langpanne med bakepapir og hell i deigen. Stek kaken på rist på midterste rille i 50-60 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en bakepinne/spiss liten trepinne eller en ukokt spagetti midt i kaken. Er pinnen ren er kaken ferdig, men følger det kakerøre med på pinnen, stek kaken noen minutter til før du sjekker på nytt.

Avkjøl kaken i formen.

Glasur:
Rør sammen romtemperert smør og melis. Tilsett romtemperert kremost og vaniljesukker og pisk kremen glatt. Bre ostekremen over den avkjølte kaken.

Gulrotkaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet og kan fryses.