Halvgrove pizzasnurrer
De kan nytes ferske, fryses, ha med som nistemat eller spises til kveldsmat – og faller i smak hos små og store!
Oppskriften på de halvgrove pizzasnurrene gir ca. 30 stykker.
Melkeallergi: Sløyf osten i fyllet eller bruk ost som «tåles».
Glutenfri: Halver oppskriften og bruk glutenfritt mel.
Vegetar: Tomatsaus med skinkefyll kan erstattes med pesto.
Deig:
- 50 g gjær
- 6 dl fingervarmt vann
- ½ dl olje (gjerne olivenolje)
- 1 ts salt
- 1-2 ts honning eller sukker (kan sløyfes)
- ca. 14 dl grovbakstmel eller ca. 7 dl hvetemel og ca. 7 dl sammalt hvete
Tomatsaus:
Lag selv eller du kan bruke fra glass.
- ½ - 1 løk
- 2 ss olje
- ½ dl tomatpuré
- 1 paprika
- 1 boks knuste/hakkede hermetiske tomater
- 1-2 ts sukker
- 2 ts tørket oregano/pizzakrydder/basilikum
- 2-3 dl revet hvit ost
- salt og pepper
- pinjekjerner og/eller strimlet kokt skinke (kan sløyfes)
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (tørrgjær blandes i melet), tilsett salt, honning/sukker og olje, og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve cirka en time.
Lag tomatsaus mens deigen heves. Surr finhakket løk i olje i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la den steke et par min før finhakket paprika i terninger tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 20-30 min uten lokk. Smak eventuelt til med mer krydder, salt, pepper og 1-2 ts balsamicoeddik (kan sløyfes).
Slik gjør du:
Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to.
«Klapp» eller kjevle ut hver del til et rektangel ca 30x40 cm.
Smør over tomatsausen, dryss over revet ost og skinke/pinjekjerner. Brett deigen dobbelt slik at det blir et rektangel på ca 15x20 cm. Skjær opp i strimler ca. 2 cm brede, tvinn hver strimmel og slå en knute, sett på bakepapirkledt stekebrett med «endene» ned. Dekk til og la etterheve 40-45 min.
Stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 10-15 min til de er gylne.
Avkjøl på rist.